Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Gåte-Gunnhild + Himmelblå-Roland = sant

Skal spille det elskende paret i «Kristin Lavransdatter».

SKAL SPILLE KRISTIN:  Denne sommeren skal tidligere Gåte-vokalist Gunnhild Sundli spille Kritin Lavransdatter i Gudbrandsdalen. Her spiller hun trellkvinnen Anna i Korsvikaspillet i Trondheim for noen år siden. Foto: Tom E. Østhuus / Dagbladet.
SKAL SPILLE KRISTIN: Denne sommeren skal tidligere Gåte-vokalist Gunnhild Sundli spille Kritin Lavransdatter i Gudbrandsdalen. Her spiller hun trellkvinnen Anna i Korsvikaspillet i Trondheim for noen år siden. Foto: Tom E. Østhuus / Dagbladet. Vis mer

(Dagbladet): Den 9. august har spelet «Kristin Lavransdatter» premiere på Jørundgard i Gudbrandsdalen. I hovedrollene som det elskende paret Kristin og Erlend vil vi se Gunnhild Sundli (25) og Terje Skonseng Naudeer (37).

Sundli er tidligere frontfigur i folkrockbandet Gåte, mens Skonseng Naudeer er kjent fra den populære NRK-serien «Himmelblå».

- Jeg tror vi kan passe godt inn i rollene, og jeg er sikker på at vi skal få fram en troverdig opplevelse av den store kjærligheten, sier Skonseng Naudeer til Dagbladet.

Nytt manus Spelet er basert på Sigrid Undsets roman «Kransen» fra 1920. Det er blitt satt opp på Sel i Gudbrandsdalen i ti år, men har hatt et opphold de to siste. Årsaken er at det er blitt jobbet fram et nytt manus, som skal passe omgivelsene enda bedre.

I nyversjonen som skal oppføres i sommer, skal Kristin Lavransdatter følges helt til hun dør av Svartedauen i 1349.

- Vi har fått 100 000 kroner i støtte av Fritt Ord og 25 000 kroner av regionrådet i Nord-Gudbrandsdal. Svein Gundersen, som også har regien, har tatt utgangspunkt i trilogien og jobber med et nytt manus. Det skal ferdigstilles i mai, sier Vidar Olaussen, produsent for spelet.

Skonseng Naudeer forteller at han ikke har mye erfaring med spel, men gleder seg til å tilbringe sommeren i Oppland og spille mot Sundli.

- Jeg har ikke møtt henne ennå, men hørt at hun er veldig dyktig og har gjort en god jobb på Trøndelag teater. Hun ser litt hulderaktig ut, noe som vil passe til rollen. I tillegg virker det som hun har mye energi og kraft, som er viktig når man spiller utendørs og skal nå ut til mange, sier Skonseng Naudeer, som tror «Himmelblå»-suksessen bidro til at han fikk rollen.

- Mange så nok at jeg kan spille en fyr som både er hyggelig og ufyselig til samme tid.

Pyroeffekter Jørundgard var også location for filmen «Kristin Lavransdatter» fra 1995. Liv Ullmann hadde regien, og det var Bjørn Skagestad og Elisabeth Matheson som hadde hovedrollene.

Olaussen er svært godt fornøyd med å ha fått på plass Sundli og Skonseng Naudeer til årets oppsetning.

- De passer veldig godt i alder og type. I tillegg har de kjente ansikt, og det er selvfølgelig flott for oss. Publikum kan vente seg en forestilling med alt fra intens erotikk til livskonflikter fra middelalderen, sier Olaussen.

Tidligere er forestillingen blitt spilt i månedskiftet juni-juli, men er i år flyttet til seinsommeren.

- Noe av utfordringen var at det var lyst hele tida. Nå blir det pyroeffekter, som kan gi mer dynamikk til forestillingen, sier Olaussen.

Det blir fem forestillinger av spelet, og hver har plass til 650 publikummere.

Det har ikke lykkes Dagbladet å komme i kontakt med Sundli.

«HIMMELBLÅ»-ROLAND:  Terje Skonseng Naudeer ble for alvor kjent etter han spilte Roland i den populære NRK-serien «Himmelblå». Til sommeren skal han spille Erlend i spelet om Kristin Lavransdatter. Foto: Anders Grønneberg/Dagbladet
«HIMMELBLÅ»-ROLAND: Terje Skonseng Naudeer ble for alvor kjent etter han spilte Roland i den populære NRK-serien «Himmelblå». Til sommeren skal han spille Erlend i spelet om Kristin Lavransdatter. Foto: Anders Grønneberg/Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media