Gåte-Gunnhild + Himmelblå-Roland = sant

Skal spille det elskende paret i «Kristin Lavransdatter».

SKAL SPILLE KRISTIN:  Denne sommeren skal tidligere Gåte-vokalist Gunnhild Sundli spille Kritin Lavransdatter i Gudbrandsdalen. Her spiller hun trellkvinnen Anna i Korsvikaspillet i Trondheim for noen år siden. Foto: Tom E. Østhuus / Dagbladet.
SKAL SPILLE KRISTIN: Denne sommeren skal tidligere Gåte-vokalist Gunnhild Sundli spille Kritin Lavransdatter i Gudbrandsdalen. Her spiller hun trellkvinnen Anna i Korsvikaspillet i Trondheim for noen år siden. Foto: Tom E. Østhuus / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den 9. august har spelet «Kristin Lavransdatter» premiere på Jørundgard i Gudbrandsdalen. I hovedrollene som det elskende paret Kristin og Erlend vil vi se Gunnhild Sundli (25) og Terje Skonseng Naudeer (37).

Sundli er tidligere frontfigur i folkrockbandet Gåte, mens Skonseng Naudeer er kjent fra den populære NRK-serien «Himmelblå».

- Jeg tror vi kan passe godt inn i rollene, og jeg er sikker på at vi skal få fram en troverdig opplevelse av den store kjærligheten, sier Skonseng Naudeer til Dagbladet.

Nytt manus Spelet er basert på Sigrid Undsets roman «Kransen» fra 1920. Det er blitt satt opp på Sel i Gudbrandsdalen i ti år, men har hatt et opphold de to siste. Årsaken er at det er blitt jobbet fram et nytt manus, som skal passe omgivelsene enda bedre.

I nyversjonen som skal oppføres i sommer, skal Kristin Lavransdatter følges helt til hun dør av Svartedauen i 1349.

- Vi har fått 100 000 kroner i støtte av Fritt Ord og 25 000 kroner av regionrådet i Nord-Gudbrandsdal. Svein Gundersen, som også har regien, har tatt utgangspunkt i trilogien og jobber med et nytt manus. Det skal ferdigstilles i mai, sier Vidar Olaussen, produsent for spelet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer