Gåte vurderer comeback etter Dagbladet-intervju

Har snart samlet 10 000 underskrifter.

COMEBACK?: Gunnhild Sundli (til høyre) åpnet for et comeback hvis fansen samlet inn 10 000 underskrifter. Det har nå skjedd, og broren Sveinung (til venstre) er veldig klar for en gjenforening. FOTO: SCANPIX
COMEBACK?: Gunnhild Sundli (til høyre) åpnet for et comeback hvis fansen samlet inn 10 000 underskrifter. Det har nå skjedd, og broren Sveinung (til venstre) er veldig klar for en gjenforening. FOTO: SCANPIXVis mer

||| (Dagbladet.no): — Haha, jeg kan jo bare snakke for meg selv, men altså ... Si at vi får inn ... æsj, nå høres jeg sikkert skikkelig blærete ut, men okei, si at vi får inn ti tusen underskrifter, da. Da hadde jeg gått for det, sa Gunhild Sundli i et intervju med Dagbladet FREDAG.

Sundli svarte på spørsmålet om hva som skulle til for at hun ville vurdere en Gåte-gjenforening.

En drøy uke seinere: Facebook-gruppa Get Gåte Back har 8800 medlemmer. 959 signaturer er lagt igjen på Opprop.no.

Og nå kan det faktisk skje.

Vurderte comeback
- Jeg hadde aldri trodd at Gunhild kunne låte like blærete og hoven som meg, men det klarte hun faktisk. Og det kan jo straffe seg det, flirer Sveinung Sundli, Gunhilds felespillende bror.

Han avslører at bandet vurderte et comeback allerede tidligere i år. Mengden penger de ble tilbudt var anseelig, arenaen fortreffelig. Likevel falt ikke alle brikkene på plass.

- Jeg personlig var veldig klar. Men Gåtes fem medlemmer skapte en total energi som det blir veldig vanskelig å gjenskape uten at alle mann er med, sier Sveinung Sundli til Dagbladet.no.

- Hvorfor takket dere ikke ja?

- Vi fikk en kjapp frist og følelsen var nok ikke sterk nok.  Men når engasjementet nå er så stort og det blir mobilisert på så kort tid... Det synes jeg er jævlig rørende.

Krangler ikke
Gåte offentliggjorde at de ville ta pause på ubestemt tid i september 2005. Da hadde de utgitt to album som til sammen hadde solgt 85 000 eksemplarer, de hadde spilt 350 konserter, vunnet spellemannspris og spilt på de største festivalene.

Etter oppløsningen ble medlemmene spredd for alle vinder. Gunnhild Sundli har konsentrert seg om teater, Sveinung jobbet lenge med Storåsfestivalen, trommis Kenneth Kapstad spiller blant annet med Motorpsycho, gitarist Magnus Børmark spiller med 22 og bassist Gjermund Landrø studerer arkitektur i Oslo.

Sundli påpeker at det er god kjemi mellom medlemmene.

- Mot slutten bar bandet preg av at vi var slitne, men vi er fortsatt gode venner.

- Det er ikke der skoen trykker. Vi har ingen Åge Aleksandersen/Terje Tysland-krangel som stanser oss, sier Sveinung Sundli.

- Ulik lyst
Gunnhilds manager, og tidligere Gåte-manager, Per Tronsaune påpeker at det per dags dato ikke foreligger noen konkrete planer om noe comeback.

Tronsaune er imidlertid også imponert over engasjementet.

- Det er veldig hyggelig å registrere den formidable responsen snart fire år etter at de ble oppløst. Det er hyggelig å registrere. Samtidig vil jeg nok si at lysten på et comeback nok er litt ulik blant de tidligere medlemmene. Hvis de skulle spille sammen igjen vil jeg nok gjette på at det blir en engangsforeteelse, sier Tronsaune til Dagbladet.no.

Terje Pedersen i plateselskapet Warner samarbeidet tett med Gåte, og har stadig kontakt med Tronsaune - uten at et comeback er diskutert. Han legger ikke skjul på sin beundring for bandet.

- Gåte var noe Warner var med på fra starten av, og vi var stolte av å jobbe med en så fantastisk gjeng, med den arbeidsmoralen, kreativiteten og intensiteten de hadde, sier Pedersen.