Gatedans for vanlige folk, fylle-tv og ny humorserie

NRK lanserte høstens program i dag.

NY HUMORSATSING: Tore Sagen og Jon Almaas er blant skuespillerne i NRKs nye situasjonskomedie «Side ved side». Foto: Jacques Hvistendal / Dagbladet
NY HUMORSATSING: Tore Sagen og Jon Almaas er blant skuespillerne i NRKs nye situasjonskomedie «Side ved side». Foto: Jacques Hvistendal / DagbladetVis mer

(Dagbladet): I formiddag lanserte NRK sitt høstprogram på Marienlyst i Oslo.

Tidligere har det blant annet vært kjent at det nye programet «Kulturquiz» blir en del av NRK 2s kulturstripe.

Ny humorserie
En av de nye satsingene til NRK er situasjonskomedien «Side ved side» med blant andre Tore Sagen og Jon Almaas i hovedrollen. Serien handler om et urbant par som flytter fra Grünerløkka i Oslo til et hus halvannen time utenfor byen.

PROGRAMLEDERE: Selda Ekiz (t.v.) er klar med nytt program, og Siri Kristiansen tar med seg lørdagsrådet fra radio og over på skjermen. Foto: Jacques Hvistendal
PROGRAMLEDERE: Selda Ekiz (t.v.) er klar med nytt program, og Siri Kristiansen tar med seg lørdagsrådet fra radio og over på skjermen. Foto: Jacques Hvistendal Vis mer

- Det oppstår konflikter fordi naboene er fargerike, sier radioresepsjonist Tore Sagen om det lille stedet i serien.

- Jeg klina med Pernille Sørensen. Det var helt okey, men det ble klipt bort av serien, fortsetter Sagen videre.

BLIR PROGRAMLEDER: Danser og skuespiller Adil Kahn. Foto: Nina Hansen
BLIR PROGRAMLEDER: Danser og skuespiller Adil Kahn. Foto: Nina Hansen Vis mer

Programmet har premiere i september.

Hemmelige dansere
Danser og skuespiller Adil Kahn, som gjorde stor suksess med miniserien «Taxi», blir nå programleder med et nytt eget program. «Adils hemmelige dansere» skal ifølge NRK «forvandle vanlige nordmenn til ekte streetdansere.»

- Jeg møter ulike mennesker, blant annet NAV-ansatte. Vi trener i tre uker, også skal de bli street-dansere. Og de koster!, sa Kahn på scenen til Siri Kristiansen på lanseringa i dag.

BLIR PROGRAMLEDER: Motorkrosskjører Ailo Gaup. Foto: Lars Myhren Holand
BLIR PROGRAMLEDER: Motorkrosskjører Ailo Gaup. Foto: Lars Myhren Holand Vis mer

På spørsmål fra Kristiansen om hva som er det beste med programmet, svarte Kahn følgende:

- Møte med disse menneskene, og å se selvtillit oppstå. Alle har en indre entertainer. Å få det til å skinne er en gave.

«Rådet»
Kristiansen har i flere år svart på vriene innsenderspørsmål i P3s «Lørdagsrådet» på radio. Nå tar hun programet til skjermen i nye «Rådet». Programmet får premiere på NRK 3 i oktober.

LILYHAMMER: Den norske suksesserien med Steven van Zandt i hovedrollen har fått en oppfølger. Den vises på NRK i høst. Foto: NRK
LILYHAMMER: Den norske suksesserien med Steven van Zandt i hovedrollen har fått en oppfølger. Den vises på NRK i høst. Foto: NRK Vis mer

- Vi er vennegjengen du ikke har, sier Kristiansen på lanseringa.

Blant høstens nysatsinger fra NRK finner vi også programmet «Norges tøffeste» med motorkrosskjører Ailo Gaup i hovedrollen. Programmet skal vises på NRK 3, og er en reality for unge mennesker der norges tøffeste skal kåres.

Eventyrer, forfatter og programleder Cecilie Skog får også nytt program på NRK. «Drømmeturen» har premiere 17. september, og der tar Skog og medprogramleder Aleksander Gamme med seg nordmenn på tøffe turer i villmarka.

Drama
Den nye sesongen av suksesserien «Lilyhammer» med Steven van Zandt i hovedrollen vises også i høst. Oppfølgersesongen til den svensk-danske spenningsserien «Broen» vises på NRK. Det blir også en ny sesong av den populære dramaserien «Downton Abbey».

Også den svenske dramaserien «Tørk aldri tårer uten hansker», basert på Jonas Gardells roman, vises hos rikskringkasteren i november.

TIL SKJERMEN: Radioprogramleder i NRK P3, Siri Kristiansen. Foto: NRK
TIL SKJERMEN: Radioprogramleder i NRK P3, Siri Kristiansen. Foto: NRK Vis mer

Selda Ekiz, tidligere kjent fra vitenskapsprogrammet «Newton», får ansvaret for å lede «Barn ingen adgang». I serien som skal vises på NRK Super gjør hun sammen med Per Kristian Grytdal og Håvard Paulsen eksperimenter som må skje etter skoletid.

Fylla
En annen tidligere Newton-programleder med nytt show er Ole Andre Sivertsen. Sivertsen skal igang med de nye underholdningsserien «Fylla». Programmet handler blant annet om hvordan du skal få mest ut av alkoholen du har med deg på fest, og hvordan du ikke skal bli så dårlig dagen etterpå.

- Hvorfor skal vi begynne å snakke så seriøst i fylla, og hvorfor er det så artig? Vi tester ut dette også i studio, forteller sivertsen.

NYTT PROGRAM: Cecilie Skog skal lede Drømmeturen på NRK. Foto: Jørn H. Moen / Dagbladet
NYTT PROGRAM: Cecilie Skog skal lede Drømmeturen på NRK. Foto: Jørn H. Moen / Dagbladet Vis mer

I programmet gjør de også ulike eksperimenter, der de blant annet prøver å finne ut hvor mye alkohol ulike kropper trenger.

Dialektriket
En annen nysatsing er «Dialektriket» som kommer på tv i november. Yasmin Syed skal ta seerne med på en oppdagelsesreise i dialektriket Norge.

NYTT PROGRAM:. Selda Ekiz skal lede det nye programet «Barn ingen adgang» . Foto: Anita Arntzen
NYTT PROGRAM:. Selda Ekiz skal lede det nye programet «Barn ingen adgang» . Foto: Anita Arntzen Vis mer