Gatefest til slutt

The Streets har gitt ut årets skive, men det ble ikke årets konsert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

KONSERT: Det var en stor kveld for de unge og lovende i Oslo i går. Mens den 22 år gamle skranglerockeren Conor Oberst og hans Bright Eyes gjorde seg klare til å vrenge sjela på lille So What! med terningkast-seks-albumet «Lifted or The Story is in the Soil, Keep Your Ear to the Ground» i gitarkassa, prøvde den jevngamle og enda mer genierklærte Birmingham-gutten Mike Skinner å vise hvorvidt The Streets' terningkast-seks-album «Original Pirate Material» lot seg overføre til konsertformat i klubbstorstua Rockefeller.

Og det gjorde det - til slutt.

For selv om The Streets har levert årets i særklasse mest originale album, var det ikke gitt at Mike Skinners miks av hip hop, reggae og garage og monotone monologer om engelske ungdommers beinharde urbanhverdag kom til å fungere fra scenen.

Han utgir seg ikke for å være noen stor rapper, men han sliter med scenekarismaen. Til gjengjeld skinner Skinners visjon - en dekadent, samfunnskommenterende og råmoderne oppdatering av The Specials, Ian Dury, The Clash og Massive Attack - så klart og tydelig at han faktisk kan tillate seg å trekke seg tilbake til tidvise biroller i sitt eget show.

Først og fremst hjalp det mye at Kevin Mark Trails vokale soulakrobatikk fikk raus plass i lydbildet, dernest har Skinners låter uangripelige kvaliteter som bidro til at showet holdt seg flytende selv i sin treige første fase. «Let's Push Things Forward» var et hederlig unntak, der den logisk og nesten umerkelig skled over i «Ghost Town». Mye av det originale piratmaterialet føles nettopp som en evig rad av potensielle «Ghost Town»s for det 21. århundre.

Det var først etter 40 minutter og en hysterisk videopause at både The Streets og publikum tødde opp nok til at det ble en virkelig festlig konsertbegivenhet. «Don't Mug Yourself» var kveldens morsomste øyeblikk, og et lysende eksempel på potensialet i Skinners spektakulære, konstant dop- og drikkeorienterte kommunikasjonsform.

Og da The Streets til slutt havnet på det himmelstormende househakket, og til og med touchet innom «Music Sounds Better With You», ble det omsider den festen som publikum hadde håpet på.

GATAS PARLAMENTARISKE LEDER: Samfunnskommenterende og råmoderne. Mike Skinner og The Streets har laget ei av årets plater, men det tok tid før de overbeviste et nesten fullt Rockefeller med sin miks av hip hop, reggae og garage.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer