Gategutten

Du trodde kanskje det var nok Eminem nå? Feil. Det blir aldri nok Eminem.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DAGENS PÅSTAND: Du trenger ikke være Eminem-fan for å se «8 Mile». Men det er faktisk en viss sjanse for at du blir det etter å ha sett filmen.

«8 MILE» er en film om Jimmy Smith Jr. Og en film om Eminem. Den store fordelen med å kalle noe halvbiografisk, er selvfølgelig at man kan trikse og mikse med sannheten – og få folk til å spekulere i hva som en sant og ikke. Dessuten unngår man eventuelle søksmål. Men det spiller jo egentlig ikke så stor rolle. For da «8 Mile» hadde premiere i USA i november, spilte den inn 375 millioner kroner i løpet av den første helgen – og var den femte største filmåpningen i USA det året. Her i landet hisser de yngste – og filmselskapet – seg opp over 15 års aldersgrense.

–Publikummet mitt pleide å være mellom ti og 25 år. Nå virker det som det går fra fem til 55, sier Eminem selv. Han er med andre ord ikke det undertrykte fåtallets stemme lenger.

–JEG HADDE LYST til å lage en film om hip hop, som på samme måte som «Saturday Night Fever» virkelig tar deg med inn i den verdenen. Jeg visste ikke noe mer. Men etter å ha sett Eminem på TV noen ganger, fant jeg ut at jeg måtte møte ham, sier filmens produsent Brian Grazer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer