Gategutten

Nas har laget et tilbakeskuende og ambisiøst og ydmykt dobbeltalbum.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

CD: I vår var det ti år siden Queens-gutten Nas slapp debutalbumet «Illmatic». Med sine gatesmarte, kompakte og poetiske rim ble det ikke bare en hiphopklassiker, men også et av nittitallets aller beste album.

En slik pangstart er naturlig nok vanskelig å leve opp til. Nas' karriere har gått både opp og ned i løpet av åra, men nå har han tatt grep. Med sin sjuende skive, dobbeltalbumet «Street's Disciple», viser Nas nok en gang rapjyplingene hvor hiphopskapet skal stå. Og der det tidligere sto godt plassert ute i gettogatene, brukes det nå til oppbevaring av gamle jazz- og bluesplater hjemme hos Nas og kona Kelis.

For selv om «Street's Disciple» tar for seg både gateliv og hiphophistorie, er det familielivet som teller.

Kelis er med på Bush-kritiske og Q-tip-produserte «American Way» og den litt sentimentale sistelåta «Me & You» er tilegnet datteren Destiny. På nydelige «Bridging the Gap» har Nas fått med seg faren Olu Dara på å trekke likhetslinjer mellom deres eget far/sønn-forhold og musikkhistorien. Akkompagnert av munnspill og farens raspete bluesstemme rapper Nas: «Bridging the gap/From blues and jazz to rap».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.