Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Gaterap fra en annen del av Trøndelag enn den Petter Northug representerer. Skandale-fare.

Dette bør du få med deg under Bylarm.

HIPHOP-HULK: Trønderrapperen Shitrich ble beskyldt for homohets og nazihyllest av moldesupportere da han laget en uoffisiell cupfinalesang for Rosenborg i fjor høst. I kveld er han på Bylarm. Foto: Kari Kristensen
HIPHOP-HULK: Trønderrapperen Shitrich ble beskyldt for homohets og nazihyllest av moldesupportere da han laget en uoffisiell cupfinalesang for Rosenborg i fjor høst. I kveld er han på Bylarm. Foto: Kari Kristensen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 111 band og artister. 12 konsertsteder. 4 dager. Det er forståelig at det kan være vanskelig å få full oversikt over Bylarm, og hva man skal prioritere av musikalsk påfyll, når festivalen og konferansen begynner i dag.

Musikkjournalist Asbjørn Slettemark har imidlertid deler av løypa, rundt om i Oslo, klar allerede. Det første han har på lista over godbiter han skal sjekke ut, har sitt utspring fra de finske skoger.

Rap-Northug - Jeg gleder meg veldig til å sjekke ut Beastmilk, som det er mye buzz rundt. De kommer fra undergrunnen, men har begynt å få mye oppmerksomhet. Bandet består av tidligere metal- og black metal-karer som har en litt The Cult-aktig new wave-greie på gang, forklarer Slettemark overfor Dagbladet.

FRA BERGEN: Aurora Aksnes synger som om hun var lillesøstra til Susanne Sundfør. Når hun samtidig ser ut som Cleménce Poésy, har hun nok en pakke som vil gjøre det ekstra attraktivt for Den Tøffe Musikkbransjen å satse på henne. Foto: Bent René Synnevåg
FRA BERGEN: Aurora Aksnes synger som om hun var lillesøstra til Susanne Sundfør. Når hun samtidig ser ut som Cleménce Poésy, har hun nok en pakke som vil gjøre det ekstra attraktivt for Den Tøffe Musikkbransjen å satse på henne. Foto: Bent René Synnevåg Vis mer

Slettemark har også en forkjærlighet for rap og hip hop, og trekker i den anledning fram Shitrich fra Trondheim og Abidaz fra Stockholm.

- Fra Shitrich forventer jeg gaterap fra en annen del av Trøndelag enn den Petter Northug representerer og kanskje et par skandaler. Abidaz har jeg hørt mange lovord om.

Han trekker også fram litt beinhard Tromsø-rock manifestert gjennom The Wolves, i tillegg til Bergen-pop med hjertet utenpå Fred Perry-jakka i form av bandet Hjerteslag.

- The Wolves gjorde det veldig bra under Urørt-finalen, mens Hjerteslag skal jo nå ta over plassen som hele Norges yndlingsbergenspatrioter, sier Slettemark.

Unge artister Musikkredaktør Malin Kulseth i Natt&Dag har på sin side en hang til litt yngre musikere når hun legger sin Bylarm-plan.

ANBEFALES: Tromsø-bandet The Wolves spiller på årets Bylarm. 
Foto: Marius Fiskum
ANBEFALES: Tromsø-bandet The Wolves spiller på årets Bylarm. Foto: Marius Fiskum Vis mer

- Jeg lider av en sykelig ungdomsfetisj og bruker enhver anledning til å få en ekte ungdomsinnsprøytning; det burde alle andre også. Jeg kommer alltid til å lengte tilbake til tida da jeg arrangerte konserter med øvre aldersgrense 18 år, sier Kulseth, og nevner Away, The Wolves, Baby In Vain og Könsförrädare.

Ellers trekker hun fram troikaen Vilde Tuv, Farao og Zhala.

TOP NOTCH: Vilde Tuv spiller på By:Larm i helga. Foto: Tore
 Winsents
TOP NOTCH: Vilde Tuv spiller på By:Larm i helga. Foto: Tore Winsents Vis mer

- Vilde Tuv er så ufattelig bra. Både tekstene, melodiene og liveframførelsen er top notch. Zhala var allerede en av de mest lovende på programmet på det første artistslippet til Bylarm i høst, og nå når hun også er oppdaget og signert av Robyn er hun egentlig dobbelt så lovende og spennende. Og Farao, det var de som burde ha vunnet Urørt-finalen.

THE CULT-AKTIG: Asbjørn Slettemark mener Beastmilk er verdt å sjekke ut.
THE CULT-AKTIG: Asbjørn Slettemark mener Beastmilk er verdt å sjekke ut. Vis mer
Hele Norges coronakart