ANKLAGER: Steve Jobs mener det eneste Microsoft og Bill Gates er i stand til er å kopiere Apple. Ordkrigen mellom de to har pågått i årevis. Foto: Scanpix
ANKLAGER: Steve Jobs mener det eneste Microsoft og Bill Gates er i stand til er å kopiere Apple. Ordkrigen mellom de to har pågått i årevis. Foto: ScanpixVis mer

- Gates burde ta syre

Les de drøyeste uttalelsene i kampen mellom Steve Jobs og Bill Gates.

||| (Dagbladet): Hanekampen mellom datagigantene Steve Jobs og Bill Gates, Apple- og Microsoft-sjefene, har pågått siden 80-tallet.

Opp gjennom åra har de sagt en god del stygge ting til hverandre, men noen uttalelser er verre enn andre, og Huffington Post har samlet dem alle.

I 1994 fikk Steve Jobs spørsmål om hva han syns om Bill Gates suksess, hvorpå han svarte:

- Hva jeg syns om at Bill Gates blir rik på noen av våre ideer? Vel, målet er ikke å bli den rikeste mannen på krigegården. Det er ikke mitt mål i alle fall, svarte Jobs.

-Tredjerangs produkter I 1996 gikk Microsoft svært bra. Men Jobs lot seg tilsynelatende ikke imponere.

- Jeg har ikke noe problem med deres suksess, den har de for det meste fortjent. Jeg har problem med det faktum at de kun lager tredjerangs produkter.

Året etter tilbød Jobs journalistene en utdypet vurdering av Gates og Microsoft.

- Jeg syns han og Microsoft er litt for smale. Han hadde blitt en «bredere» kar om han hadde tatt litt syre, sa Jobs da.

- Kan ikke vinne Men i 1998 fikk Jobs svar på tiltale. Da var Microsoft verdt 250 milliarder dollar, mens Apple kun var verdsatt til seks milliarder dollar, og Gates hoverte:

- Det jeg ikke skjønner er hvorfor Jobs gidder å prøve. Han vet han ikke kan vinne, sa Gates.

En stadig tilbakevendende anklage fra Jobs har vært at Microsoft hermer etter alt Apple gjør. Anklagen ble gjentatt i 2006:

- Microsoft bruker fem milliarder dollar på forskning og utvikling. Likevel ser det ut til at det eneste de er i stand til å gjøre er å kopiere Google og Apple, sa Jobs.

Skryter av Jobs Jobs hevder også at iPad er Apples viktigste og mest revolusjonerende produkt, og at det er det «viktigste han noen gang har gjort». Gates er ikke like imponert. På spørsmål om han likte iPaden, svarte Gate bare:

- Den er grei.

Men Gates har også hatt overraskende pene ting å si om Jobs.

- Jeg skulle ønske jeg hadde Steves smak. I mennesker og produkt. Det er magisk. Wow, skal Gates ha uttalt.

Bannlyste iPod
Og at Gates er noe sjalu på Jobs suksess med iPoden kom klart fram i et intervju med Gates kone Melinda. Hun skal ha sagt at barna ikke bruker iPods eller iPhones.

- Det er veldig få ting som er bannlyst i vårt hjem, men iPods og iPhones er to ting vi ikke gir barna våre, har Gates frue fortalt.

- MISUNNELIG?: Bill Gates og kona Melinda tillater ikke iPod i sitt hus. Foto:AFP/Scanpix.
- MISUNNELIG?: Bill Gates og kona Melinda tillater ikke iPod i sitt hus. Foto:AFP/Scanpix. Vis mer