Gavepakke fra Waits

En fantastisk helaften med Tom Waits - langs hovedveier og skumle sidegater.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

CD: «Kathleen og jeg ønsket at dette albumet skulle føles som å tømme innholdet i lommene våre på bordet etter en kveld med gambling, tjuveri og kuvelting,» sier Tom Waits (56) om trippelalbumet «Orphans». Hva de har plass til i lommene sine! Det skal ha tatt over tre år å fullføre de tre cd-ene med til sammen 56 låter, hvorav 30 nyinnspilte eller uutgitte, samt et hefte på 94 sider (i blysats!). I ryggen har Waits faste samarbeidspartnere som Marc Ribot (gitar) Larry Taylor (bass), Stephen Hodges og Brain (perk.) samt sønnene Casey (trommer) og Sullivan (gitar) - og folk som Dave Alvin (gitar) og Charlie Musselwhite og John Hammond (munnspill).Noen av låtene på «Brawlers» forekom på Hammonds strålende Waits-prosjekt «Wicked Grin», med «2:19» som høydepunktet.. Denne første disken er spekket med råskåret, skitten blues, boogie, garasjerock med fuzzgitarer, gospel og en gryntende Waits, ofte med en vokal beatbox som messer taktfast som et tog. Låtene er skrevet av Waits og kona Kathleen Brennan, med bidrag fra Leadbelly, Ramones og Chuck E. Weiss og Waits (fenomenale «Rains On Me» ). Men hele albumets nøkkelspor er «Road To Peace» , om en 18-årig palestinsk sjølmordsbomber forkledd som jøde, fortalt som en personlig ladet nyhetskommentar. Waits siterer Henry Kissinger ( «We have no friends, America only have interests.» ) og refser Bush for hans motvilje mot å innse sine egne feil i Midtøsten og blottstiller hans frykt for å tape ansikt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer