Gavmilde noveller

Verden venter Ulf Stark i hans siste bok på norsk. I en lysebrun koffert har han pakket sokker, notisbok og sine samlete drømmer. I dem ligger en forfatter gjemt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Ulf Stark bruker gavmildt sitt eget liv i sitt nydelige forfatterskap, og han videregir små og store episoder med inderlig varme, selvironi og ikke minst humor. Er denne forfatteren fortsatt ukjent for leserne? La ham ikke forbli det!

Bøkene hans er rettet mot barn og ungdom, men voksne vil ha like stor glede av dem.

Så som «Farvel til Stureby», fire små noveller fra hans begynnende tenåringstid i Stureby, en liten plass i Sverige, fra en tid da man burde kunne foxtrot (en dans) for å gjøre lykke hos jentene, da fedre kjørte DKW (en bil) og verden var en snillere plass enn i dag. Men ikke mindre komplisert for en tenåring.

Hva skal en unggutt gjøre når han blir bedt på sin første fest med dans, når han ikke kan danse? Hva har man kamerater til? Med reisegrammofon, en slik som måtte sveives opp for å få 78-plata i bevegelse, og dansetrinnene tegnet på papir som var de fotavtrykk av en gal hund, svetter han seg til kvalifisert debut i selskapslivet. Det er bare det at ingen tenkte på at Ulf lærte jentas trinn... For slik var det også en gang, det var gutten som førte i dansen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer