Gawker slår seg selv konkurs etter Hulk Hogan-skandalen

Må selge selskapet etter at Hogan vant i retten.

(Dagbladet): Den tidligere bryteren Hulk Hogan vant i mars rettssaken mot nettstedet Gawker Media, og ble tilkjent en erstatning på vanvittige 115 millioner dollar - eller 966 millioner norske kroner etter dagens kurs.

Pengesummen har sørget for at nettsida i dag har valgt å slå seg konkurs, i håp om å bli kjøpt opp av et annet selskap.

Det melder Wall Street Journal.

Så det komme Gawker har tidligere varslet at et erstatningskrav i 100-millionerklassen vil kunne føre til at de må legge ned nettsiden, og slå seg selv konkurs.

- Vi har aldri hatt penger på bank, siden vi finansieres av kontantstrøm. Det journalistiske arbeidet for å få sannheten fram er ikke kompatibel med investeringer utenfra, har Gawkers CEO Nick Danton tidligere uttalt.

Hele historien beror på en intim og privat video med Hogan i en av rollene.

I 2012 ble en sexvideo der Hogan koser seg med Heather Clem, den daværende kona til Hogans radiovertkollega - og bestekompis - Bubba the Love Sponge, lekket på nettstedet Gawker.com.

Mente det var feil Hogan mente Gawker ikke gjorde noe forsøk på å ta kontakt med ham, kvinnen i filmen eller mannen hennes, som tok opp filmen.

Hogan, som egentlig heter Terry Bollea, ble derfor rasende og saksøkte Gawker Media for 100 millioner dollar. Siden publiseringstidspunktet har videoen blitt sett mer enn sju millioner ganger. 

Rettssaken har pågått i to uker og ble avsluttet med at partene i saken trakk fram temaer som privatliv kontra en kjendistilværelse og ytringsfrihet kontra retten til privatliv, skrev NTB i mars.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram