Gedigen Redman

STAVANGER (Dagbladet): Joshua Redman Quartets konsert i går kveld vil å gå over i MaiJazz-historien som en av «jeg var der»-konsertene.

Den amerikanske saksofonisten og hans band - Aaron Goldberg, piano; Reuben Rogers, bass; Gregory Hutchinson, trommer - utløste den magien som gjør scene og sal til ett eneste stort energifelt og gir konsertopplevelsen den dimensjonen som gjør at du vakler ut, ladet til bristepunktet og hellig overbevist om at resten av verden bare er en uvesentlighet.

Med basis i repertoaret fra «Beyond»-cd-en spilte Redman opp hele registeret av robust melodiøsitet, halsbrekkende improvisasjoner og enormt tonespenn med overblåsningsteknikker og full dynamisk utnyttelse. Medspillerne ga ham all den kreative motstand og støtte han kunne ønske seg, i en ensemblemessig åpen og tidvis tilnærmet «europeisk» stil, men med plenty av amerikansk tæl, og i låter som «A Life?», den nye «Time» og «The Enemy Within/After» sto Redman fram som en saksofonens dikter og historieforteller av det helt store formatet. To ekstranumre og et løfte om å komme tilbake satte punktum - måtte det være å anse som en bindende kontrakt.

terje.mosnes@dagbladet.no

<B>MAGI: Joshua Redman spilte seg inn i Maijazz-mytologien i går.