Geena Davis til tv

Skuespilleren Geena Davis forlater filmsalene for å tjene millioner på tv. Hun har sagt ja til å spille hovedrollen i en ny stor amerikansk komiserie.

Av OLIVER ORSKAUG

Nå skal Geena Davis til tv. Hun skal spille en karrierekvinne i 30-årene som forelsker seg i en enkemann med to barn. Foreløpig har serien fått navnet Lost & Found og den skal vises på ABC fra høsten av.

Tjener millioner

I følge bransjebladet Hollywoodreporter har Davis krevd 200 000 dollar per episode. I første omgang skal det lages 22 episoder av komiserien. Det vil gi Geena Davis, som blant annet har studert et år i Sverige, en inntekt på 35 millioner norske kroner.

Allsidig karriere

Geena Davis slo for alvor gjennom i filmen Thelma & Louise. Hun ble Oscar-nominert for sin rolle i den filmen. Senere var hun mye i søkelyset, blant annet fordi hun var sammen med den finske regissøren Renny Harlin i mange år. Han lagde blant annet en av Die Hard-filmene med Bruce Willis. I 1989 vant hun Oscar for beste kvinnelige birolle i filmen The Accidental Tourist. HUn har også hatt roller i filmer som The Long Kiss Goodnight, A Leauge of Their Own og Hero fra 1992 med Dustin Hoffman.

I SKUDDET: Geena Davis skal spille karrierekvinne i en ny stor TV-serie.