Geir Ramnefjell (30) ny kulturredaktør i Dagbladet

- En av de absolutt mest spennende jobbene i norske medier, sier han.

Ny kulturredaktør: Dagbladets nye kulturredaktør heter Geir Ramnefjell. Han går fra stillingen som debattansvarlig i Dagbladet. Foto: Dagbladet.
Ny kulturredaktør: Dagbladets nye kulturredaktør heter Geir Ramnefjell. Han går fra stillingen som debattansvarlig i Dagbladet. Foto: Dagbladet.Vis mer

Geir Ramnefjell ble i dag ansatt som ny kulturredaktør i Dagbladet.  

Ramnefjell innehar stillingen som debattansvarlig i Dagbladet, og har jobbet i avisa siden 2004. Han startet som nyhetsreporter, men har siden 2005 vært tilknyttet kulturavdelinga der han arbeidet særlig med musikk og kulturpolitikk.  

-Styrker Dagbladet John Arne Markussen, sjefredaktør i Dagbladet, er strålende fornøyd med å få Ramnefjell inn i redaktørkollegiet.   

- Med Geir på laget får vi en kunnskapsrik kulturredaktør som behersker den store bredden i vår kulturdekning. Erfaringen som reporter gir ham den ballast som trengs for å styrke vår nyhetsdekning på kulturområdet, samtidig som han vil bidra til styrke vår posisjon som debatt- og kommentaravis, sier Markussen.  

- Ser frem til å begynne Ramnefjell tiltrer stillingen allerede 1. juni.  

-Jeg gleder meg fantastisk mye til å ta fatt på en av de absolutt mest spennende jobbene i norske medier. Det engasjerende, og jeg ser frem til å samarbeide med alle de flinke folka i kulturavdelinga, sier Ramnefjell.  

Han sier han ønsker å bygge videre på Dagbladets sterke posisjon som kulturavis.  

- Satser tyngre - De to viktigste stikkordene er nyhetsdekning på kulturområdet, i kombinasjon med en debattarena som både engasjerer, underholder og setter dagsorden, sier han.  

Ramnefjell ønsker å forsterke avisas satsing på kulturnyheter.  

- Jeg mener vi kan bli bedre på de tyngre kulturnyhetene. Det er viktig for at vi skal markere oss og være relevante for kulturinteresserte, men det skal formidles med den tabloide snerten som gjør innholdet tilgjengelig for en bred leserkrets.  

- Vi skal være med på de store sakene, og vi skal grave opp egne nyheter, sier han.    

- Bred appell Den påtroppende kulturredaktøren mener kjernen i Dagbladets kulturdekning er bredden. Masseappell og underholdningsjournalistikk kombinert med annet kulturstoff.

- Vi når ut til veldig mange med underholdningsjournalistikken vår, både på nett og papir, og det skal vi fortsette med. Det brede nedslagsfeltet vårt gjør at vi i større grad kan sette dagsorden med nyhetssakene, sier han.  

Ramnefjell har vært debattansvarlig i Dagbladet siden januar i år, og ønsker å bruke erfaringen det har gitt ham i jobben som kulturredaktør.  

- Jeg vil jobbe aktivt og målrettet for å hente inn gode skribenter og bidrag til Dagbladet, og har erfart at det det er forbausende mange flinke folk som ønsker å bidra i spaltene, sier han.  

Fra egne rekker Dagbladet har i ansettelsesprosessen også vurdert eksterne kandidater, men til slutt falt altså valget på en fra egne rekker.

- Det er en styrke for oss som mediehus å kunne besette en så viktig posisjon med interne krefter, sier sjefredaktør Markussen.