Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Geldof deler ut kulturpris

Lørdag 21. mars skal innvandrerprisen Panga Pamodzi Prize deles ut for første gang. Det skjer i Oslo konserthus på Spellemannpris-vis med celebre gjester.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Prisen er både nasjonal og internasjonal. De nominerte er artister innenfor teater, dans og musikk. Det er ikke bare artister med fremmedkulturell bakgrunn som skal delta i kampen om ti tusen kroner og en bronsestatue.

- Vi begynner å bli mange i Norge som ikke spiller norsk eller angloamerikansk musikk. Vi faller utenfor de etablerte, norske prisene, sier musikerne Ken Simuyemba og Sam George.

Geldof kommer

For å sette størst mulig fokus på utdelingen, er en rekke verdenskjente artister nominert. De færreste vil nok komme, men det bekymrer ikke initiativtakerne Simuyemba og George i Purr Productions.

- Bob Geldof har sagt ja til å komme. Aretha Franklin og John Lee Hooker skal sende videohilsener.

- Vi lanserer prisutdelingen med et antirasistisk fortegn, derfor har vi fått mye goodwill. Det er helt bevisst at en av prisene skal gå til en internasjonal popstjerne. Det vil gi prisen og innvandrerkulturen mer publisitet. Vi har også hatt kontakt med Statsministerens kontor, og håper selvsagt han vil være til stede.

Tre kategorier

Priskategoriene er musikk, dans og teater. Innenfor disse er det til sammen ni klasser.

MUSIKK: Pop, rock, jazz, world/etnisk.

TEATER: Skuespiller, regi, produsent.
DANS:
Ballett (klassisk, jazz m.m.), etnisk.

Selv om det er knappe to måneder til utdelingen, er den ikke fullfinansiert. Heller ikke det bekymrer arrangørene.

- Vi mangler 50000 kroner. Disse vil vi få av sponsorer.

Norsk kulturråd har ikke bevilget penger ennå, men leder Ole Jacob Bull ser positivt på søknaden. Nominasjonen av de kjente artistene er klar. For de ukjente, fortrinnsvis med etnisk bakgrunn, er fristen satt til 20. februar.

- Vi oppfordrer artister og kunstnere som vil delta, til å ta kontakt med oss, sier Ken Simuyemba og Sam George.

KOMMER: Bob Geldof skal dele ut innvandrerprisen Panga Pamodzi Prize i Oslo Konserthus lørdag 21. mars. Aretha Franklin og John Lee Hooker skal sende videoholsener.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!