TIL OSLO: Bob Geldof ser fram til å komme til Oslo for å delta under miljøkonferansen ZERO10 i Oslo i november.
Foto: AFP/Alfredo Estrella
TIL OSLO: Bob Geldof ser fram til å komme til Oslo for å delta under miljøkonferansen ZERO10 i Oslo i november. Foto: AFP/Alfredo EstrellaVis mer

Geldof kommer til Oslo

Live Aid-legenden Bob Geldof kommer til Norge for å delta på miljøkonferansen ZERO10, der vennene Gunhild og Petter Stordalen er sentrale.

||| (Dagbladet): -Jeg ser fram til å komme tilbake til Norge og være med på det som er en av de viktigste konferansene i år, sier Bob Geldof via en e-post til Dagbladet.

Skal holde foredrag Superstjerna som viet Gunhild (31) og Petter Stordalen (47) i deres storslåtte bryllup i Marokko i juni, kommer til Norge 22. november for å holde et timelangt foredrag under miljøkonferansen ZERO10 i Oslo.

Løsninger
-Klimaendringene vil påvirke oss alle, men vil gå verst utover de fattige i verden. Det er derfor viktig at konferanser som denne finner sted. Her kan vi sammen finne løsninger på problemene, sier Geldof, som har kjent Petter Stordalen i flere år.
Sammen var de to initiativtakerne til den globale fredsorganisasjonen Peace Channel, som engasjerer fredsprisvinnere i pågående og framtidige konflikter verden over. Gunhild Stordalen, som sitter i styret til miljøstiftelsen ZERO, gleder seg over at mannen bak Live Aid og Live8-konsertene kommer.

-Han er uredd -Bob er et fantastisk menneske: Raus, varm, men også uredd og krystallklar på hva han står for. Det er ubeskrivelig viktig at mennesker med Bobs ressurser bruker sitt engasjement på miljøsaken. Jeg er derfor svært takknemlig for at han tar seg tid til å dele sin kunnskap på årets Zero-konferanse, sier Gunhild Stordalen om Geldof, som er invitert for å snakke om muligheten enkeltmennesker har til å skape forandring.

Naturlig valg -Jeg ble først kjent med Bob Geldof gjennom hans genuine samfunnsengasjement, ikke bare i å løfte Afrika ut av fattigdom, men også i klima- og miljøspørsmål. Han ble en inspirasjonskilde både for meg og for ZERO. Vi håper Geldof kan bidra til å sette spørsmålene som ZERO-konferansen løfter opp, på politikernes og medienes dagsorden, sier Gunhild Stordalen til Dagbladet og fortsetter:

-ZERO10 skal samle verdens fremste tenkere innen klima og miljøspørsmål. Da var det naturlig å invitere Bob Geldof.

Til tross for det storfine besøket er ikke daglig leder for miljøstiftelsen, Einar Håndlykken, bekymret for at superstjerna skal ta fokuset vekk fra de viktige temaene på miljøkonferansen.

-Vi har et sterkt faglig program, men vi kan ikke bare dunke folk i holdet med fakta. Bob Geldof er en sånn type som klimasaken trenger flere av, sier Håndlykken til Dagbladet