Gelius uten fylkesmannstakter

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FYLKESMANN-DEBATTEN: En av kandidatene til stillingen som fylkesmann i Aust-Agder, Einar Gelius, hadde 11. januar et innlegg i Dagbladet hvor han forsøkte å oppsummere ansettelsessaken.

Etter å ha lest innlegget skjønner jeg hvorfor regjeringen ikke foretrakk Einar Gelius som fylkesmann i Aust-Agder. Fylkesmannsoppgaven krever ryddighet og klokskap. Jeg opplever ikke fylkesmannstakter over innlegget til Gelius.

I innlegget spekulerer Gelius i regjeringens motiver («regjeringen tenkte vel at folket…»), han appellerer på populistisk vis til folk i Aust-Agder («Austegder er ikke dumme!»), han bidrar til fortsatt ondsinnet omtale av Øystein Djupedal («... lurer på hvorfor han ble sparket ut av regjeringen»), viser lite respekt for Djupedals realkompetanse («Å sitte på Stortinget er vel ingen kvalifikasjon i seg selv?»), tar andre til inntekt for egne synspunkter («det er vel bare statsministeren og fornyingsministeren som mener…»), og så videre. Dette er brønnpissing, Gelius!

Einar Gelius avslutter leserinnlegget slik: «Og ved valget til høsten får folket glimrende anledning til å si ifra hva man mener om politisk dumskap, kameraderi og maktarroganse». Hvilket parti er det den tidligere AP-statssekretæren mener har plettfri vandel i ansettelser i statsforvaltningen? Han kan umulig mene Arbeiderpartiet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer