Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Gellar topper USA

Tom Cruise mest pop i Norge.

(Dagbladet.no): Skrekk er populært, men ingen hadde trodd at filmen «The Grudge» skulle skremme så mange amerikanske kinogjengere opp av sofaen og inn i kinosalen.

Gellar i hovedrollen

Filmen har eks-vampyrslakter Buffy Sarah Michelle Gellar i hovedrollen, og den spilte inn nærmere 40 millioner dollar. Dette var langt mer en ekspertene forutså, skriver nettstedet Boxofficemojo.com. Den premieren er den tredje beste høståpninga noensinne, bak filmene «Shark Tale» og «Scary Movie 3»..

«The Grudge» forteller historien om en amerikansk sykepleier som får en smake en grusom forbannelse. Filmen er regissert av Takashi Shimizu, og er den første på Spiderman-sjef Sam Raimi sitt produksjonsselskap Ghost House Pictures.

«The Grudge» har Norges-premiere i januar neste år.

Skurken Cruise lokker

Her hjemme fungerte samarbeidet mellom Michael Mann («Heat», «The Insider») og Tom Cruise meget bra. «Collateral har fått mye oppmerksomhet siden Mann hentet inn Cruise i rollen som psykopat og skurk: Leiemorderen Vincent som på en kveld skal ta livet en rekke vitner i en narkosak.

Og folk her hjemme lot seg lokke. Collateral gikk til topps på filmtoppen med drøye 17 000 besøkende denne helga, skriver Filmweb.

<B>POPULÆRT:</B> Sarah Michell Gellar i «The Grudge» (øverst) og Tom Cruise i «Collateral».
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media