Gemma sang for Brosnan - snart spiller hun i Norge

LONDON (Dagbladet): Irland byr på en røff blomst med røtter i Tipperary. Gemma Hayes er 24 år, og 15. juni klar for Norwegian Wood-festival i Norge. Først skal hun hjelpe landsmannen Pierce Brosnan, mest kjent som James Bond.

Smal som en pint Guinness over hoftene serverer Gemma Hayes sjølkomponert tekst og melodi. Dingwalls klubb i London er stappfull mandag kveld, og publikum gir god respons på gitartrøkket fra scenen. Fra sidelinja kikker Pierce Brosnan, i skinnjakke og hvit skjorte. James Bond-habitten er ikke med.

- Jeg er fyllesjuk, smiler Gemma da Dagbladet treffer henne i går. Det er resultatet av hva hun beskriver som en morsom konsert kvelden før.

Filmjobb

- Hva gjorde Pierce Brosnan på konserten din, en slags irsk støtteappell?

- Håper det, da skulle jeg ønske Bono også dukket opp. Men Brosnan har akkurat gjort ferdig en film han både er med i og regisserer. Han vil at jeg skal synge en sang. Det var masse telefoner og jeg ba ham sende sangen. Så gikk ryktene om at han skulle komme... Etterpå kom han backstage og bommet en røyk av meg, ler Gemma.

Frognerparken

Lørdag 15. juni venter publikum i Frognerparken på 24-åringen fra den vesle byen Ballyporeen.

- Jeg gleder meg til å komme til Norge. Den eneste relasjonen jeg har dit, er Kings of Convenience. Vi møtes nå og da fordi vi er på samme plateselskap. Men jeg har hørt at det er en bra festival.

Hayes kaller seg ei landsens jente, hun vokste opp i en søskenflokk på åtte. Musikken strømmet på fra alle kanter, i form av både AC/DC og Barbra Streisand.

Om mottakelsen hittil sier Gemma:

- Jeg er redd for å stoppe opp. Det er som om det fantastiske blir borte hvis man peker på det.

NATTJOBBER: - Først kommer musikken, så lager jeg teksten etter det. Jeg jobber om natta, sitter oppe seint og lager historier, forteller Gemma Hayes til Dagbladet. I går kurerte 24-åringen en lett bakrus.