General går amok

«The Rock» - klippen - er Alcatraz, den beryktede fangeøya i San Fransisco-bukta mellom 1936 og 1963. Med den som avspark har en manusforfattertrio heklet historien om en desperat general som sperrer inne 81 turister og presser regjeringen.

General Francis X. Hummel har nemlig sett seg rasende på hvor dårlig staten på alle vis har lønnet omkomne i hemmelig tjeneste og deres etterlatte. Med sitt kompani av likesinnede raner han raketter fra marinen inneholdende fryktelige og dødbringende kjemiske ladninger. Med disse truer han å utslette et tusentall mennesker hvis ikke ...

Ed Harris er den paranoide/frustrerte generalen. Nicholas Cage er kjemiker og FBI-agent (allerede på papiret en dødelig blanding) mens Sean Connery er en mystisk langtidsfange som graves fram fra glemselen da hans tjenester og kunnskaper trengs. Av disse elementene får vi en kjapt avviklet og stort påkostet action-thriller, ofte i tegneserie-inspirerte bilder og dynamisk klipping. Filmen finner ikke riktig sitt tonefall og er sørgelig humørløs når man ser på det eventyraktige ved hele opplegget. Men direkte kjedelig er den ikke.