Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Generalen

DVD: En praktfull, nyrestaurert utgave av et av mesterverkene til stumfilmtidas største geni, Buster Keaton. Keaton var en stor innovatør innen det filmtekniske og dramaturgiske. Han var dessuten - i motsetning til Chaplin - en desillusjonist og antiromantiker av de helt store. Hans lakoniske maske er en klassisk positur, totalt usentimental og tilpasset tilværelsens tragiske vilkår. Ikke rart av Keaton og Samuel Beckett fant hverandre. «Generalen» er et pionerverk som foregriper moderne actionfilm. På samme tid et spiondrama, en krigsfilm, en komedie og en love story - et briljant regissert drama. Bakomstoffet på egen disk er også uovertruffent. Et omfattende portrett, den herlige «The Railrodder» fra 1965, der Buster seiler skinnelangs gjennom Canada, en Orson Welles-intro til Keaton - til sammen mer enn to og en halv time. Dag Vågsås har skrevet et langt essay. Kort sagt: dette blir ikke bedre!

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling