Anmeldelse: Ole Paus - «Så nær, så nær»

Genialt, Paus!

Ole Paus og Motorpsycho er som skapt for hverandre.

FANT HVERANDRE: Ole Paus dro sist sommer til Frankrike med denne gjengen for å lage et lite mesterverk, albumet «Så nær, så nær», som slippes i morgen. Fra venstre bak: Hans Magnus Ryan, Tomas Järmyr, produsent Bent Sæther og Reine Fiske. Foto: NIna Djærff
FANT HVERANDRE: Ole Paus dro sist sommer til Frankrike med denne gjengen for å lage et lite mesterverk, albumet «Så nær, så nær», som slippes i morgen. Fra venstre bak: Hans Magnus Ryan, Tomas Järmyr, produsent Bent Sæther og Reine Fiske. Foto: NIna Djærff Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM: Går det an å lage et av sine beste album i en alder av 72 når du har gitt ut plater siden 1970? Det er 50 år siden, det!

Perfekt partner

Svaret er et entydig ja. Det er mulig når du finner den perfekte partner, i dette tilfellet et helt band med en kreativ produsent i sin midte.

Motorpsycho har vært en institusjon i norsk musikkliv siden 1989, et kompromissløst band med en imponerende katalog og en tydelig identitet innenfor det som må betegnes som deres egen sjanger - en miks av psykedelia, progrock og hardrock. Ja, og country også - det glimrende sideprosjektet The International Tussler Society (1994).

«Garman»

Produsent Bent Sæther (bass/mellotron/kor) har sammen med Hans Magnus Ryan (gitarer/mellotron/kor), Tomas Järmyr (trommer/perkusjon) og «gjestemusiker» Reine Fiske (gitarer/kor), særlig kjent fra det svenske bandet Dungen, tidligere samarbeid med Motorpsycho og i det siste også med norske Elephant9, skapt et strålende musikalsk univers rundt Paus' tekster. Sjøl bidrar Paus med akustisk gitar, munnspill og selvfølgelig Norges mest værbitte stemme (som for øvrig virker mer disiplinert enn på lenge).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer