Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Genier og galskap

Spennende thriller om en seriemorder i Hollywood

BOK: Jonathan Kellerman er en amerikansk psykolog som også er storprodusent av thrillere, og han kan sine fag. «Den gale kunstnerens synder» er en gjennomført spennende og underholdende historie om en politietterforsker, et geni og en seriemorder.

Genial hjelper

Petra Connor har opptrådt i tidligere Kellerman-bøker, hun er en dyktig etterforsker i Hollywood-politiet. Ved samme stasjon jobber den geniale unge forskeren Isaac Gomez, som er i ferd med å ta en doktorgrad i en alder av 22. Han er utplassert hos politiet for å se nærmere på uoppklarte drapssaker og prøve å finne sammenhenger som ingen har tenkt på før. Det gjør Isaac til gagns, han finner fram til sju drap som alle var utført ved midnatt 28. juni, og alle ofrene hadde fått hodet knust.

Stor aktivitet

Men hvorfor 28. juni? Og hvorfor bare én gang i året? Sporene er få, og bare gravingen til Isaac kan hjelpe dem nærmere et svar. Samtidig etterforsker Petra en stygg hendelse på en parkeringsplass, der fire ungdommer ble skutt og drept av en ukjent gjerningsmann i en bil. Det ene offeret lar seg ikke identifisere, så der har Petra et annet problem.Handlingen i «Den gale kunstnerens synder» - en glimrende norsk tittel, forresten - skifter mellom de to sakene, og på den måten sørger forfatteren for at det hele tiden er aktivitet nok til at leseren aldri rekker å kjede seg. Jonathan Kellerman skriver lettlest prosa med stort driv, og det er knapt et dødpunkt å finne i boka. Han benytter seg riktignok av mange kjente grep, et eksempel - en politiromanklassiker - er at Petra suspenderes fra stillingen mot slutten av boka, så hun må løse sakene uten å ha politiets ressurser i bakhånd. Da må hun få hjelp fra kjæresten Eric, som tilhører forsvarets spesialstyrker. Man kan jo bare gjette hvordan det ender.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling