Genierklært jypling

Marcus Midré (22) begynte med å skrive musikktekster i pop-band. Han fant fort ut at han hadde mer på lager, og fikk antatt en diktsamling hos Tiden Den høstet lovord hos kritikerne. En diktsamling og en CD senere er han her igjen. Nå som romanforfatter.

-Jeg ser ikke så stor forskjell på de forskjellige kunstuttrykkene. Musikken er en viktig del av livet mitt og har alltid vært det. Om jeg skriver tekster, dikt eller romaner, så er budskapet det samme.

-Og hva er det du vil si?

-Jeg forsøker å treffe ting som ligger i tiden. Jeg hadde et prosjekt i de to diktsamlingene som går på tilstedeværelse kontra fraværenhet i virkeligheten. Dette har jeg dratt videre inn i «Elefantene».

Romanen handler om Daniel

Eget plateselskap

Markus avkrefter mytene om den lidende kunstneren. Han noterer hele tida, men strukturerer tida foran pc'en etter klokka. Ved siden av forfatterkarrieren studerer han offentlig rett ved universitetet.

-Jeg trenger den tryggheten en utdannelse kan gi. Jeg skriver så lenge jeg har noe å si, men jeg har ingen garanti for at det vil vare, sier han.

Markus spiller fortsatt litt gitar, og mener at musikken har betydd mye for ham som skrivende.

-Mange av de opplevelsene jeg har hatt har vært knytta til musikk. Jeg har jobbet mye med musikk, og skriver på samme måten som jeg skrev tekster; rytmen er sentral i alt jeg gjør. Referanserammene i «Elefantene» vil være de samme som på ei plate, det er den samme verdenen jeg beskriver, sier Markus.

Han ga ut plata «fra Mirakelarkivet» i fjor sammen med Sjur Miljeteig, men han mener at den faller mellom to stoler:

-Den integrerer lyrikk og musikk på en ny måte, men selges i bokhandelen.

Plater blir det kanskje flere av, for Markus og Sjur startet for sikkerhets skyld et eget selskap for å gi ut «Fra Mirakelarkivet».

ROMANFORFATTER: Markus Midré (22) har utgitt sin tredje bok, romanen «Elefantene». -Musikk og litteratur er to sider av samme sak. Formen er ikke så viktig, det er innholdet som teller, sier Markus.