Genistreker

Tegnebiennalen 2014 seiler opp som et av sesongens must for kunstinteresserte i hovedstaden.

DÅRLIG FOTO, GOD TEGNING: Hanne Grieg Hermansens fotorealistiske, møysommelige og teknisk plettfrie blyanttegninger av gråvåte utsikter gjennom skittent glass er underfullt hverdagsmystiske.
DÅRLIG FOTO, GOD TEGNING: Hanne Grieg Hermansens fotorealistiske, møysommelige og teknisk plettfrie blyanttegninger av gråvåte utsikter gjennom skittent glass er underfullt hverdagsmystiske. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den sjuende Tegnebiennalen strekker seg over sju utstillingssteder i Oslo sentrum, fra ærverdige Nasjonalgalleriet til lille Grei Kafé i Skippergata, og man bør sette av en raus ettermiddag, minst, for å få med seg alt. Her er nemlig helheten større enn summen av delene. Tegnebiennalen 2014 er ganske enkelt veldig bra.

Min rundtur startet på Tegnerforbundet på det som føltes som høstens hittil våteste dag. Kanskje var det derfor jeg ble stående lenge foran Hanne Grieg Hermansens fotorealistiske blyantgjengivelser av Oslofjorden sett gjennom gråvåte båtvinduer - gjenkjennelsesfaktoren var der og da høy. Men helst var det nok fordi Grieg Hermansen imponerer med teknikk og presisjon, samtidig som det uskarpe og teknisk «dårlige» fotografiske utgangspunktet for tegningene tilfører motivet en følelse av underfull hverdagsmystikk.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/måned)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer