Anmeldelse film «Rampage»

Genmanipulert gorilla går bananas

Når USAs millionbyer trues av masseødeleggelsesmonstere.

MONSTERMORO: «Rampage» følger kappløpet for å stanse genmanipulerte rovdyr som kan legge amerikanske millionbyer øde. Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

FILM: Høydepunktet i alle monsterfilmer er når gigantmonsteret plukker ned fly og helikoptre fra himmelen med bare klørne og smæsjer dem inn i nærmeste skyskraper. I «Rampage» skjer dette om igjen og om igjen.

Brad Peytons filmversjon av det klassiske videospillet med samme navn har en temmet albinogorilla kalt George som hovedmonster. Bare naturlig da at her forekommer scener som leder tankene hen til «King Kong», for eksempel der kjempegorillaen holder en sprellende dame i sine digre klør. Men her stopper også det meste av likheten. «Jurassic Park» er nok en viktigere inspirasjon.

Krypskyttere

George ble reddet som babygorilla av zoologen Davis Okoye (Dwayne «The Rock» Johnson), som har en fortid som soldat på jakt etter krypskyttere. De to kommuniserer ved hjelp av håndbevegelser. Når de suspekte eksperimentene til det kommersielle genforskningslaboratoriet Engyne slår feil og beholdere med genmodifisert materiale slynges ut i naturen, blir dyr påvirket. En ulv i Arizona, en krokodille i Mexicogulfen og altså snille George. Virkningen er slik at dyrene vokser til usårlige og aggressive gigantmonstere på null tid. De truer halve USAs eksistens, for å si det mildt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer