Genova: Filmen

Italias toppregissører var i Genova under G8-toppmøtet. Kameraene pekte mot volden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Vi italienere liker å ødelegge oss sjøl av og til. Vi i filmen, litteraturen og politikken har sovet i 10-15 år. Genova er en unik mulighet å se på motsetningene i verden. Det er nødvendig for demokratiet at vi er årvåkne nå, sier regissør Gilla Pontecorvo til den engelskse avisa Guardian.

Cinema Italiano

Før toppmøte i Genova var han og 34 andre av Italias filmregissører samlet for å dokumentere hva som skjedde. De kaller seg Cinema Italiano. Dokumentaren de lager skal vise menneskene bak den antikapitalistiske ånden som svevet over den norditalienske havnebyen, sammen med tåregassen.

- De ser bra ut, fulle av liv. De kommer til å bli knust, sier regissør Paolo Pietrangeli. Han og tre kollegaer står utenfor Carlini stadion. Ut fra porten strømmer tusenvis av demonstranter. De venter også bråk. Demonstrantene er polstret på albuene og fra høytalere strømmer råd om hvordan man takler tåregass.

- Jeg klarer ikke mer

Senere presses demonstrantene tilbake til stadion. Bak dem ligger 23-åringen Carlos Giuliani. Skutt av en to år yngre livredd politimann som er siktet for uaktsomt drap. Rundt står en gruppe og roper «assasino, assasino».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer