Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

George Clooney forbanna på kjendisskribent

Hans politiske uttalelser ble gjengitt i bloggform.

(Dagbladet.no): Den politisk engasjerte skribenten Arianna Huffington inviterte George Clooney til å blogge for henne.

Da Clooney svarte at han ikke visste hvordan det fungerte, satte Huffingtons ansatte like godt sammen en blogg basert på uttalelser Clooney har kommet med i intervjuer.

Og på mandag kunne du lese resultatet på nettsidene til The Huffington Post.

I den politisk ladete bloggen som var signert Clooney, ble demokratene kritisert for ikke å stå opp i mot president Bush da krigen i Irak startet.

«Vi må være enige om at det ikke er upatriotisk å holde våre ledere ansvarlige og be dem snakke ut», het det i Clooney-bloggen.

Hentet fra intervjuer

Dette fikk Clooney, som var Oscar-nominert for «Syriana» og «Good Night, and Good Luck» to filmer med politiske tema, til å reagere, melder Los Angeles Times.

Clooney gikk i går ikke ut og dementerte de politiske standpunktene som ble fremmet i bloggen, men han reagerte på at de hadde blitt hentet fra intervjuer han tidligere har gjort med CNNs Larry King og den britiske avisen The Guardian.

POLITISK TAKKETALE: Da George Clooney fikk prisen for beste mannlige birolle, holdt han en politisk takketale under Oscar-utdelingen. Foto: Scanpix
POLITISK TAKKETALE: Da George Clooney fikk prisen for beste mannlige birolle, holdt han en politisk takketale under Oscar-utdelingen. Foto: Scanpix Vis mer

Etterpå innrømmet Huffington at hun hadde gjengitt kommentarene. Hun hevdet imidlertid at hun hadde fått tillatelse til å trykke de.

Det var ikke Clooney enig i. Riktig nok fikk hun lov til å trykke sitatene. Men:

- Hva hun på ingen måte fikk tillatelse til var å kombinere mine svar i en blogg som forleder leserne til å tro at jeg skrev denne bloggen, sier Clooney i en pressemelding.

Uttalelser i offentligheten

Huffington på sin side er like fullt uenig med Clooney.

- Jeg trengte ikke hans tillatelse. Hans uttalelser er ute i offentligheten, sier Huffington, som ventet med å publisere bloggen etter at Clooney kom politiske uttalelser i Oscar-takketalen.

Clooney, også kjent fra TV3-serien «Akutten», vant Oscar for beste mannlige birolle i filmen «Syriana» .

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling