<strong>FÅR AMERIKANSK VERSJON:</strong> George Clooney (til venstre) skal produsere en amerikansk versjon av thrilleren «Pionér», der Aksel Hennie spilte rollen som Petter - en nordsjødykker som risikerer alt i jakten på sannheten om en tragisk ulykke. FOTO: PROMO
FÅR AMERIKANSK VERSJON: George Clooney (til venstre) skal produsere en amerikansk versjon av thrilleren «Pionér», der Aksel Hennie spilte rollen som Petter - en nordsjødykker som risikerer alt i jakten på sannheten om en tragisk ulykke. FOTO: PROMO Vis mer

George Clooney lager nyinnspilling av den norske thrilleren «Pionér»

Oscar-vinnere vil gjøre filmen til en internasjonal suksess.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Filtermagasin.no): Erik Skjoldbjærgs «Pionér» (2013) kan bli spilt inn på nytt i amerikansk versjon.

Sony Pictures er ifølge The Hollywood Reporter  i ferd med å sikre seg rettighetene til å gjøre en nyinnspilling av den norske thrilleren, og produksjonsselskapet Smokehouse med George Clooney og Grant Heslov i spissen skal produsere filmen, skriver bransjebladet.

Vant Oscar i fjor Det er ikke avgjort om Clooney selv skal regissere den, men superstjernen har i hvert fall hatt regiansvar for tre av produksjonsselskapets filmer tidligere - «Leatherheads», «The Ides of March» og nå kinoaktuelle (men ikke særlig kritikeroste) «The Monuments Men».

I tillegg vant Smokehouse Oscar for beste film med «Argo» i fjor.

Det var svære forventninger til «Pionér» da den kom ut i fjor. Aksel Hennie spiller nordsjødykker som blir involvert i en fæl ulykke, og jakten på sannheten om hva som egentlig skjedde får svære omkostninger for ham.

Jørgen Langhelle, Ane Dahl Torp og amerikanerne Wes Bentley og Stephen Lang hadde andre roller i filmen. De amerikanske distribusjonsrettighetene til filmen ble solgt til Magnolia flere måneder før premieren, men når den norske versjonen eventuelt kommer ut i USA er ikke klart.

I godt selskap Kommer det en amerikansk versjon av «Pionér» vil det ikke være første gang at en norsk film får en nyinnspilling.

Erik Skjoldbjærgs «Insomnia» ble for eksempel nyinnspilt av Christopher Nolan i 2002, mens Nils Gaups «Hodet over vannet» ble til «Head above Water» med Cameron Diaz og Harvey Keitel i 1996.

Og i 2007 fikk «Veiviseren» en ganske annen variant via «The Pathfinder» med Karl Urban i hovedrollen.

Det var også lenge planlagt en amerikansk filmversjon av Morten Tyldums «Hodejegerne», men det prosjektet er nå blitt til en tv-serie under utvikling hos HBO.

Denne saken er tidligere publisert hos film- og tv-bloggen Filter.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer