Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

George Clooney tordner mot Harvey Weinstein: - Det er helt uakseptabelt

Clooney fikk sine første store gjennombrudd av «Hollywoods mektigste mann». Men nå holder han ikke tilbake kritikken.

KJENT LENGE: George Clooney har kjent Harvey Weinstein i 20 år. Foto: Nathan Denette / The Canadian Press / AP
KJENT LENGE: George Clooney har kjent Harvey Weinstein i 20 år. Foto: Nathan Denette / The Canadian Press / AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): For to dager siden ble det kjent at Hollywood-mogulen Harvey Weinstein (65) fikk sparken, etter en rekke anklager om seksuell trakassering.

Oscar-vinner George Clooney har kjent Weinstein i 20 år. Men han er nådeløs i sin dom over produsenten, i et intervju med The Daily Beast.

- Det er helt umulig å forsvare, sier Clooney.

Skuespilleren forteller at Weinstein ga ham de første store sjansene. Først som skuespiller i filmer som «From Dusk Till Dawn,» og senere som regissør med «Confessions of a Dangerous Mind».

- Aldri sett noe

- Vi har spist middager sammen, vi har vært på location sammen, vi har hatt krangler, sier Clooney, og legger til:

- Men jeg kan fortelle deg at jeg har aldri sett noe av denne oppførselen, noensinne.

Weinstein mistet jobben fra selskapet han selv grunnla sammen med broren, «The Weinstein Company», etter en omfattende avsløring fra New York Times. Avisen dokumenterte hvordan Weinstein, over tre tiår, skal ha seksuelt trakassert flere kvinner.

Clooney forteller at han hørte rykter om Weinstein på 90-tallet.

- Ryktene sa at visse kvinnelige skuespillere hadde ligget med Harvey for å få en rolle. Men det virket som falske anklager for å ødelegge ryktet til de skuepillerne, ved å si at de ikke fortjente jobben, så jeg tok det med en klype salt, sier Clooney.

I New York Times sin reportasje gikk det frem at Weinstein skal ha betalt åtte kvinner for å forhindre dem i å gå til søksmål mot ham. Clooney sier han aldri ante noe om dette.

ÅPNER OPP: Tidligere supermodell Vendela Kirsebom forteller om møtet med verdensstjernen George Clooney, og avslører at hun valgte en annen mann foran ham. Video: TV 2 Vis mer

- Helt annet nivå

- Jeg hørte ikke noe om dette, og jeg vet ikke om noen som har hørt om det.

- Det er et helt annet nivå, og det er helt uakseptabelt. Det er ingenting annet å si enn at det er umulig å forsvare, sier Clooney.

Hans kommentarer kommer etter at blant andre Meryl Streep har uttrykt sin avsky over Weinstein.

På sosiale medier har flere sagt at Streep og andre burde ha visst hva som foregikk. Men Clooney støtter henne.

- Mange sier «hun måtte visst». Men det er spekulativt og urettferdig, sier Clooney.

Han tror ikke hun eller mange andre Hollywood-kjendiser bevisst forsøkte å overse det som skjedde.

- Jeg tror ikke folk så bort, jeg tror bare at folk ikke så det. Når en slibrig mann med penger plukker opp unge jenter er det dessverre ikke en nyhetssak i samfunnet vårt. Men når du finner ut at det er mye verre enn du trodde, da er det en nyhetssak. Og dette er en stor nyhetssak. Jeg føler med alle ofrene, sier Clooney.

- Forstyrrende

Han viser til en av historiene om hva Weinstein skal ha gjort, da han skal ha masturbert i en potteplante foran en ung kvinne.

- Det er forstyrrende på så mange nivåer, for det må ha vært mange mennesker som har vært med på å skjule det. Det er frustrerende, sier Clooney.

Gjennom flere år har Weinstein (65) blitt omtalt som Hollywoods mektigste person med filmer som «Shakespeare in Love» og «Gangs of New York» på CV-en.

Han opprettet «Miramax» sammen med sin bror Bob Weinstein (62) i 1979.

Gjennom deres andre selskap «The Weinstein Company» som de opprettet i 2005, har han også vært en av de fremste Oscar-garantistene de siste åra, med over 75 Oscar-statuetter og mer enn 300 nominasjoner.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!