STORT NAVN: Oscar-belønte George Clooney har vært blant Hollywoods mest kjente skuespillere i en årrekke. Nå vil han ikke lenger prioritere skuespill. FOTO: NTB Scanipx
STORT NAVN: Oscar-belønte George Clooney har vært blant Hollywoods mest kjente skuespillere i en årrekke. Nå vil han ikke lenger prioritere skuespill. FOTO: NTB ScanipxVis mer

George Clooney vil ikke prioritere skuespill lenger: - Jeg har solgt et tequila-selskap for en milliard jævla dollar

Sier han har nok penger.

(Dagbladet): Skuespiller George Clooney (56) er blant Hollywoods største navn og har nær 80 filmer og TV-serier på CV-en. Nå forteller den Oscar-belønte skuespilleren at han ikke lenger vil prioritere å spille i filmer og TV-serier.

Til The Sunday Times sier at han som 56-åring ikke lenger er et opplagt valg til en førsteelsker-rolle, og at han heller ikke bør være det.

Han poengterer også at han har tjent mer enn nok penger, og at han derfor ikke trenger å ta roller for pengenes skyld.

Solgte tequila-selskap

- Men hør, hvis noen har en rolle tilsvarende den Paul Newman spilte i «The Verdict», er jeg klar. Men det er ikke mange som den. Skuespill pleide å være det som betalte husleia, men jeg har solgt et tequila-selskap for en milliard jævla dollar. Jeg trenger ikke pengene, sier George Clooney til avisa.

Han sikter til at han i juni solgte tequila-selskapet Casamigos, som oversatt betyr «Venners hus», skriver CNBC.

Nå er Clooney aktuell som regissør av filmen «Suburbicon», som kommer på kino i Norge 17. november. Filmen har blant andre Matt Damon og Julianne Moore i hovedrollene, og beskrives som en krimkomedie.

Han legger til at han de siste årene har brukt penger og innflytelse på å kjempe for smale filmer som ellers ikke ville blitt laget, og at han vil fortsette med dette.

Ut mot Weinstein

REGISSØR: George Clooney er regissør for filmen «Suburbicon», med skuespillerne Matt Damon og Julianne Moore i hovedrollene. FOTO: Reuters
REGISSØR: George Clooney er regissør for filmen «Suburbicon», med skuespillerne Matt Damon og Julianne Moore i hovedrollene. FOTO: Reuters Vis mer

Clooney fikk sitt store gjennombrudd gjennom filmene til Hollywood-mogulen Harvey Weinstein (65), som er anklaget for en rekke tilfeller av seksuell trakassering.

Clooney har kjent Weinstein i 20 år, men var ikke nådig i sin dom over produsenten etter at nyheten ble kjent. New York Times publiserte en omfattende avsløring som dokumenterte hvordan Weinstein, over tre tiår, skal ha seksuelt trakassert flere kvinner.

- Det er helt umulig å forsvare, sa Clooney til The Daily Beast.

Skuespilleren fortalte at Weinstein ga ham de første store sjansene. Først som skuespiller i filmer som «From Dusk Till Dawn,» og senere som regissør med «Confessions of a Dangerous Mind».

ÅPNER OPP: Tidligere supermodell Vendela Kirsebom forteller om møtet med verdensstjernen George Clooney, og avslører at hun valgte en annen mann foran ham. Video: TV 2 Vis mer

Clooney skal ikke selv ha sett noe til den typen oppførsel fra Weinstein, som har kommet fram i mediene.

Men han la til at han hørte rykter om Weinstein på 90-tallet.

- Ryktene sa at visse kvinnelige skuespillere hadde ligget med Harvey for å få en rolle. Men det virket som falske anklager for å ødelegge ryktet til de skuepillerne, ved å si at de ikke fortjente jobben, så jeg tok det med en klype salt, sa Clooney.

BORGERLIG VIELSE: Hollywood-stjerna George Clooney og kjæresten Amal Alamuddin ga hverandre sitt ja i en borgerlig vielse i Venezia. Video: Reuters / NTB Scanpix Vis mer Vis mer Vis mer