<strong>STORT NAVN:</strong> Oscar-belønte George Clooney har vært blant Hollywoods mest kjente skuespillere i en årrekke. Nå vil han ikke lenger prioritere skuespill. FOTO: NTB Scanipx
STORT NAVN: Oscar-belønte George Clooney har vært blant Hollywoods mest kjente skuespillere i en årrekke. Nå vil han ikke lenger prioritere skuespill. FOTO: NTB Scanipx Vis mer

George Clooney vil ikke prioritere skuespill lenger: - Jeg har solgt et tequila-selskap for en milliard jævla dollar

Sier han har nok penger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Skuespiller George Clooney (56) er blant Hollywoods største navn og har nær 80 filmer og TV-serier på CV-en. Nå forteller den Oscar-belønte skuespilleren at han ikke lenger vil prioritere å spille i filmer og TV-serier.

Til The Sunday Times sier at han som 56-åring ikke lenger er et opplagt valg til en førsteelsker-rolle, og at han heller ikke bør være det.

Han poengterer også at han har tjent mer enn nok penger, og at han derfor ikke trenger å ta roller for pengenes skyld.

Solgte tequila-selskap

- Men hør, hvis noen har en rolle tilsvarende den Paul Newman spilte i «The Verdict», er jeg klar. Men det er ikke mange som den. Skuespill pleide å være det som betalte husleia, men jeg har solgt et tequila-selskap for en milliard jævla dollar. Jeg trenger ikke pengene, sier George Clooney til avisa.

Han sikter til at han i juni solgte tequila-selskapet Casamigos, som oversatt betyr «Venners hus», skriver CNBC.

Nå er Clooney aktuell som regissør av filmen «Suburbicon», som kommer på kino i Norge 17. november. Filmen har blant andre Matt Damon og Julianne Moore i hovedrollene, og beskrives som en krimkomedie.

Han legger til at han de siste årene har brukt penger og innflytelse på å kjempe for smale filmer som ellers ikke ville blitt laget, og at han vil fortsette med dette.

Ut mot Weinstein

<strong>REGISSØR:</strong> George Clooney er regissør for filmen «Suburbicon», med skuespillerne Matt Damon og Julianne Moore i hovedrollene. FOTO: Reuters
REGISSØR: George Clooney er regissør for filmen «Suburbicon», med skuespillerne Matt Damon og Julianne Moore i hovedrollene. FOTO: Reuters Vis mer

Clooney fikk sitt store gjennombrudd gjennom filmene til Hollywood-mogulen Harvey Weinstein (65), som er anklaget for en rekke tilfeller av seksuell trakassering.

Clooney har kjent Weinstein i 20 år, men var ikke nådig i sin dom over produsenten etter at nyheten ble kjent. New York Times publiserte en omfattende avsløring som dokumenterte hvordan Weinstein, over tre tiår, skal ha seksuelt trakassert flere kvinner.

- Det er helt umulig å forsvare, sa Clooney til The Daily Beast.

Skuespilleren fortalte at Weinstein ga ham de første store sjansene. Først som skuespiller i filmer som «From Dusk Till Dawn,» og senere som regissør med «Confessions of a Dangerous Mind».

ÅPNER OPP: Tidligere supermodell Vendela Kirsebom forteller om møtet med verdensstjernen George Clooney, og avslører at hun valgte en annen mann foran ham. Video: TV 2 Vis mer

Clooney skal ikke selv ha sett noe til den typen oppførsel fra Weinstein, som har kommet fram i mediene.

Men han la til at han hørte rykter om Weinstein på 90-tallet.

- Ryktene sa at visse kvinnelige skuespillere hadde ligget med Harvey for å få en rolle. Men det virket som falske anklager for å ødelegge ryktet til de skuepillerne, ved å si at de ikke fortjente jobben, så jeg tok det med en klype salt, sa Clooney.

BORGERLIG VIELSE: Hollywood-stjerna George Clooney og kjæresten Amal Alamuddin ga hverandre sitt ja i en borgerlig vielse i Venezia. Video: Reuters / NTB Scanpix Vis mer Vis mer Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer