Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

George Michael prediker verdensfred med «Imagine»-pianoet

George Michael plasserte det ved JFKs drapssted.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Pianoet som John Lennon brukte da han komponerte sangen «Imagine» sto en stund i går på gressplenen ved siden av åstedet i Dallas der John F. Kennedy ble skutt 22. november i 1963.

George Michael eier pianoet sammen med sin partner Kenny Goss. Den britiske artisten skipper det for tida rundt til forskjellige plasser der pianoet fotograferes til en utstilling om verdensfred.

De to kjøpte pianoet i 2000 for 1,45 millioner britiske pund.

- George og Kenny er veldig opptatt av verdensfreden og de ønsket å bringe pianoet hit som et fredsbudskap, sier Barbara Buzzell ifølge Reuters. Hun er talsperson for Goss-galleriet i Dallas, der pianoet skal vises neste måned.

I bakgrunnen er bygningen der man mener Lee Harvey Oswald befant seg da han skjøt presidentens baneskudd.

image: George Michael prediker verdensfred med «Imagine»-pianoet
DALLAS, USA, 22. NOVEMBER 2006 Folk flokker seg rundt pianoet på markeringsdagen for JFKs død i Dallas, Texas i går.
DALLAS, USA, 22. NOVEMBER 1963: President John F. Kennedy er nettopp blitt skutt av en snikskytter, og presidentfruen Jackie forsøker å ta hånd om han i den åpne bilen. Men han bare synker sammen og dør en time senere. Bildet er tatt ut av en amatørs filmopptak.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!