George Michael

Født som Georgios Panayiotou av greskettede foreldre 25. juni 1963 i Finchley, Middelsex, England. Sluttet skolen som 16-åring for å starte ska-bandet The Executive sammen med blant annet skolekameraten Andrew Ridgeley. To år seinere, i 1981, startet Ridgeley og Michael popduoen Wham! Tidlig på året 1982 fikk de platekontrakt med CBS etter å ha sendt hjemmelagede demotaper til en rekke plateselskaper.

Debutsingelen «Wham Rap» ble utgitt sommeren 1982, men uten at den nådde hitlistene, men oppfølgeren «Young Guns (Go For It)» ble den første i en lang rekke av topp tre-hits i hjemlandet.

Etter at debutalbumet inntok førsteplassen i England fulgte tre hektiske år som tenåringsidoler før Wham! bestemte seg for å gi seg mens leken var god høsten 1986. Ridgeley er det ingen som har hørt noe til siden. George Michael gikk solo, og ble en av 80- og 90-tallets mest dominerende popstjerner. «Faith» ble det mestselgende albumet i USA i 1988, på tross av at singelen «I Want Your Sex» skapte kontroverser rundt artisten.

Mens Wham! bød på dansbar tenåringspop, satset Michael ofte på tunge ballader. Med «Faith» sikret han seg ry som en av samtidens dyktigste låtskrivere. Etter den selvsentrerte «Listen...» saksøkte han i november 1992 Sony Music for 50 millioner pund, en uoverenstemmelse han brukte flere år av karrieren på. Tilbake med stor kraft i '96. Har siden stått fram som homofil. Ble i april '98 arrestert av politiet i Los Angeles etter at han forsøkte å sjekke opp en sivilkledd politimann på et offentlig toalett. Ironiserte over dette i videoen til «Outside» som ble lansert i oktober samme år.