George R. R. Martin: - Faen ta dere!

«Game of Thrones»-forfatteren liker ikke at folk spekulerer i hans død.

- FUCK YOU: «Game of Thrones»-forfatteren George R. R. Martin gir fingeren til dem som tror han vil gå bort før han rekker å skrive ferdig den populære fantasy-sagaen.
- FUCK YOU: «Game of Thrones»-forfatteren George R. R. Martin gir fingeren til dem som tror han vil gå bort før han rekker å skrive ferdig den populære fantasy-sagaen. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Filtermagasin.no): «Game of Thrones»-forfatter George R.R. Martin begynner å bli en godt voksen mann.

Med sine 65 år er det uansett mye han skulle ha gjort før fantasy-bokserien hans er ferdig, noe som har skapt litt skepsis blant fansen som er redd han kan bli borte før han rekker å skrive de siste to bøkene.

Men forfatteren har et klart budskap til de som spekulerer i hans død, i et intervju med den sveitsiske avisen Tagesanzeiger.

— Fuck you!

Får ikke fred
Martin har innrømmet at han har mye igjen, men han er litt lei av folks mas. Nylig var han på en filmfestival, noe som førte til fans som mente han burde være hjemme og skrive.

— Dette har skjedd med meg i mange år. Noen klager selv om jeg bare går på en fotballkamp, eller tar ferie. De vil jeg bare skal jobbe hjemme, aldri være ute. Men hva kan jeg gjøre — folk har store forventninger til boken.

For tiden skriver han den sjette boken i serien, «The Winds of Winter», som han hittil har brukt to år på, i tillegg er det planlagt iallfall en sjuende bok — «Dreams of Spring». Med én sesong i året ligger tv-serien foreløpig an til å ta igjen bøkene, med femte sesong i 2015 og sjette i 2016.

Men det fins en nødløsning — George R.R. Martin vet hvordan det ender.

— Ja, jeg har visst det i årevis. Og de to skaperne av tv-serien vet det. Ingen andre.

HBOs showrunnere D.B. Weiss og David Benioff har altså en plan foran seg på hvordan tv-serien skal fortsette, og også slutte, selv om Martin skriver litt saktere enn før. Selv skylder han litt på alderen, og litt på arbeidet han må gjøre på tv-serien — som manusforfatter og intervjuer.

Inspirert av «Casablanca»

Anledningen for at han var i Sveits, var for å introdusere «Casablanca» for publikum på Neuchatel-festivalen. En film han mener har hatt innvirkning på historiene hans — med sin sterke kjærlighetshistorie.

Filmen er ofte høyt oppe på kåringer over de beste filmene i verden.

— «Casablanca» handler om den samme konflikten som mange av mine figurer har — kjærlighet mot pliktfølelse. I tillegg liker jeg de udødelige frasene. Det er nesten som Shakespeare, sier han.

- «We?ll always have Paris», «This is the start of a beautiful friendship», «Here?s looking at you, kid». Med «Winter is coming» ønsket jeg å gjøre noe lignende for mine bøker, sier forfatteren.

- Lei for at han drepte meg
Martin er kjent for å være nådeløs med sine figurer, og Jason Momoa, som spiller Khal Drogo i tv-serien fikk merke dette godt. I et intervju med Huffington Post deler han i dag skuffelsen han følte da han fant ut at figuren kom til å dø.

En enn med et smil om munnen:

— Etter at George Martin drepte meg, så sa jeg «faen ta deg»! Neida, jeg spøker. Men jeg var lei meg etter at George drepte meg. Jeg dro for å finne boken på Barnes & Noble og jeg ble skuffet over at jeg var død, sier Momoa, som legger til:

- Men det er nydelig skrevet.

Martin svarte også på hva han måtte tenke om fanbasens reaksjoner på dødsfallene til populære figurer. Svaret var like kontant som det første:

— Så du ønsker å vite hvem det neste dødsfallet er? Glem det. Du må vente, og lese historien min helt til slutten.

Mens du venter på femte sesong — og sjette bok — kan du jo for eksempel se hvordan de lager effektene på TV-serien?

Lik Filter på Facebook og få nyheter om film og serier servert rett i din newsfeed.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer