George R. R. Martin nekter for å ha ferdigskrevne bøker lagret i kjelleren

Men «Game of Thrones»-skaperen merker presset.

JOBBER I SITT EGET TEMPO: Men «Game of Thrones»-skaper George R. R. Martin bedyrer at han ikke har gjemt unna ferdigskrevne bøker. Foto: AP Photo/Charles Sykes/Scanpix
JOBBER I SITT EGET TEMPO: Men «Game of Thrones»-skaper George R. R. Martin bedyrer at han ikke har gjemt unna ferdigskrevne bøker. Foto: AP Photo/Charles Sykes/ScanpixVis mer

(Filtermagasin.no): Han begynner kanskje å få dårlig tid, «Game of Thrones»-skaper George R. R. Martin.

Hittil har det vært rimelig å anta at den ellers så bedagelige fyren (om du ser bort fra skaperverket hans) ikke lar seg stresse av alt maset fra fansen om «mer, mer, mer!».

Påvirkes litt Men nå som sesong fem av tv-serien «Game of Thrones» er på vei, innrømmer nå forfatteren at, joda, han føler presset på å bli ferdig med sjetteboka i «En sang om is og ild»-serien.

- Jo, til en viss grad påvirker dette presset meg. Men når skrivingen først går bra påvirker det meg ikke. Når jeg sitter der og jobber, faller jeg på en måte inn gjennom dataskjermen min og glemmer verden, glemmer deadlines, tv-serier, eposter, alt det der. Det er bare meg og figurene og verdenen jeg beskriver, og jeg skriver en side av gangen, en scene av gangen, et ord av gangen.

Det hele kommer fram i et intervju Martin nylig gjorde med det lokale nyhetsprogramet New Mexico in Focus. Selvfølgelig blir han også møtt med spørsmål om ferdigstillelse av sjetteboka.

- Jeg har da lyst til å bli ferdig med boka. Og jeg må si at selv om jeg får en rekke eposter og brev med spørsmål av den sorten, får jeg også mange, mange støttende henvendelser, sikkert flest av dem, som sier «ta den tiden du trenger, jeg elsker bøkene dine og når du er klar er jeg fortsatt her,» sier Martin.

Noen brev er rørende - som denne fra en 13-åring fan. Så har vi jo også de som spekulerer i at Martin vil dø før han blir ferdig med serien, en gjeng Martin tidligere har gitt et stort og tydelig «fuck you» til.

Konspirasjonsteorier Forfatteren sier videre at det er lenge siden han sluttet å gi noen anslag på når han ble ferdig med bøkene sine.

- Med en gang du gir en dato og ikke klarer å overholde denne, vil en del av publikummet ditt tro at du gjør det med vilje. Det finnes til og med noen rare konspirasjonsteorier som går på at hele serien er ferdig forlengst, men at jeg har gjemt den i kjelleren for å slippe bøkene i et tempo som maksimerer et eller annet, sier Martin.

Mest av alt er forfatteren opptatt av å få fortelle sin enorme historie ferdig.

- Det er mye galskap der ute, og det utgjør et press. Men mine forpliktelser ligger i selve arbeidet. Jeg forteller en historie, uansett hvor mange bøker du deler det inn i. Tre bøker, fire bøker, syv bøker - som jeg sikter mot nå - det er én historie, akkurat slik Tolkiens «Ringenes herre» er én historie, sier Martin og oppsummerer:

- Den har en begynnelse, veldig mye i midten og en eller annen gang en avslutning.

Denne saken ble først publisert på film- og tv-bloggen Filter.

Lik Filter på Facebook og få nyheter om film og serier servert rett i din newsfeed.