Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Geri: - Trodde jeg var adoptert

LONDON/OSLO (Dagbladet/Expressen): Geri Halliwell i Spice Girls følte seg som et utskudd i oppveksten med sin dypt religiøse mor. - Jeg trodde jeg var adoptert, og jeg lengtet etter at min ordentlige mamma skulle dukke opp en dag. Jeg drømte om at hun ville komme og hente meg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dette forteller Geraldine Estelle Halliwell, som hun egentlig heter, i biografien som kommer ut om verdens mest populære jenteband i Storbritannia i morgen. I boka «Real Life, Real Spice» forteller medlemmene om sin fortid - og avisa Mirror har allerede fått noen smakebiter fra Geris beretninger i boka.

Feiret aldri bursdag

Ginger vokste opp i et religiøst hjem. Moren, Anne Marie, var aktiv i Jehovas vitner, noe som også preget oppveksten til Geri. Ikke minst etter at foreldrene skiltes da Geri var ni år. Pappa Laurence fikk for øvrig aldri oppleve å se sin datter bli verdensstjerne. Han døde for fire år siden.

Men Geri hadde åpenbart ikke det nære forholdet til sin far: - Han gjorde ingenting. Han var bare en dagdrømmer.

Geri Halliwell er yngst i en søskenflokk på tre - og måtte slåss mye med søsteren Natalie og broren Max.

- Jeg trodde at alle hadde det bedre enn meg. Jeg forestilte meg at alle andre barn levde perfekte liv i lykkelige familier, forteller den rødhårete krydderjenta.

Hennes mors engasjement i Jehovas Vitner merket Geri godt - ikke minst i forhold til sine skolekamerater:

- Vi feiret aldri bursdager. Heller ikke jula. Det gjorde meg til en «annerledes» - jeg ble den lille særingen i klassen.
- Mamma dro meg med på sine husbesøk. Vi banket på dør etter dør og fortalte at jorda ville gå under. Det er jo det Jehovas Vitner gjør...! Det var pinlig, fortsetter Geri.

Har forandret seg

Mamma Anne Marie forlot Jehovas vitner da Geri var 14 år.

- Da begynte vi å feire fødselsdager... Det var da jeg fikk min første presang...

Etter College forsørget Geri seg som go-go-danser - på en klubb i Mallorca. Det var også her hun kastet klærne i sitt første forsøk på å bli berømt. Da var hun 19 år.

I Stage så hun en annonse der de søkte etter jenter til en ny popgruppe.

- Jeg mistet den første auditionen ettersom jeg var så solbrent, sier Geri, som imidlertid sendte inn sin adresse til dem som sto bak annonsen - Bob og Chris Herbert. De tok kontakt med henne seinere, hevder i alle fall Geri, og ba henne komme på en ny audition.

I dag er Geri den mest populære av de fem Spice-jentene.

- Suksessen har forandret meg en del, men jeg blir fortsatt positiv og entusiastisk over nye saker. Men samtidig har jeg modnet.

Hele Norges coronakart