Geriatrisk krim fra Trude Teige

Forholdsvis vellykket krimroman fra et sykehjem.

SYKEHJEMSKRIM: Trude Teiges andre krimroman foregår på et sykehjem. Foto: Steinar Buholm.
SYKEHJEMSKRIM: Trude Teiges andre krimroman foregår på et sykehjem. Foto: Steinar Buholm. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||ANMELDELSE: Tv-journalisten Kajsa Corens mor bor på et sykehjem i Asker, og her dør de gamle i et faretruende høyt tempo. Coren, som lager en dokumentar om de eldre, blir mistenksom og begynner å granske saken nærmere.  

Politisk reporter Trude Teige ga i fjor ut krimromanen «Noen vet», hvor vi ble introdusert for Kajsa og hennes nærmeste — mannen Aksel, barna Anders og Thea og politivennen Karsten Kjølås, for å nevne de viktigste. Hun jobber som politisk reporter i TV 2-aktige Kanal 4, men denne gangen havner tv-jobbingen litt i bakgrunnen for hendelsene på Solgløtt sykehjem.  

«En hjelpende hånd» har en litt treg start, med veldig mye innsideinformasjon fra sykehjemshverdagen, men etter hvert får handlingen tempoet opp. Kajsa får mistanke om at det er en massemorder på ferde, noen som bokstavelig talt gir pasientene en hjelpende hånd. Og samtidig forsvinner en ti år gammel gutt fra en fotballbane like i nærheten av sykehjemmet.  

Rullestol De korte dagboksekvensene som innleder hvert kapittel gir et lite innblikk i psyken til den mystiske personen som står bak hendelsene på sykehjemmet, og er et effektivt grep. Og Kajsa får mye hjelp av en yngre pasient på sykehjemmet, Martin, som sitter i rullestol etter en ulykke, og bare kan kommunisere via en datamaskin.  

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer