Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Geriatrisk krim fra Trude Teige

Forholdsvis vellykket krimroman fra et sykehjem.

SYKEHJEMSKRIM: Trude Teiges andre krimroman foregår på et sykehjem. Foto: Steinar Buholm.
SYKEHJEMSKRIM: Trude Teiges andre krimroman foregår på et sykehjem. Foto: Steinar Buholm. Vis mer

|||ANMELDELSE: Tv-journalisten Kajsa Corens mor bor på et sykehjem i Asker, og her dør de gamle i et faretruende høyt tempo. Coren, som lager en dokumentar om de eldre, blir mistenksom og begynner å granske saken nærmere.  

Politisk reporter Trude Teige ga i fjor ut krimromanen «Noen vet», hvor vi ble introdusert for Kajsa og hennes nærmeste — mannen Aksel, barna Anders og Thea og politivennen Karsten Kjølås, for å nevne de viktigste. Hun jobber som politisk reporter i TV 2-aktige Kanal 4, men denne gangen havner tv-jobbingen litt i bakgrunnen for hendelsene på Solgløtt sykehjem.  

«En hjelpende hånd» har en litt treg start, med veldig mye innsideinformasjon fra sykehjemshverdagen, men etter hvert får handlingen tempoet opp. Kajsa får mistanke om at det er en massemorder på ferde, noen som bokstavelig talt gir pasientene en hjelpende hånd. Og samtidig forsvinner en ti år gammel gutt fra en fotballbane like i nærheten av sykehjemmet.  

Rullestol De korte dagboksekvensene som innleder hvert kapittel gir et lite innblikk i psyken til den mystiske personen som står bak hendelsene på sykehjemmet, og er et effektivt grep. Og Kajsa får mye hjelp av en yngre pasient på sykehjemmet, Martin, som sitter i rullestol etter en ulykke, og bare kan kommunisere via en datamaskin.  

image: Geriatrisk krim fra Trude Teige

I «Noen vet» ble vi kjent med at forholdet mellom Kajsa og mannen Aksel ikke var det aller beste, de ekteskapelige konfliktene tilspisser seg virkelig denne gangen. Hennes varme følelser for politimannen Karsten øker i temperatur, og Kajsa blir til slutt stilt overfor et ultimatum.  

Skandale Samtidig skal hun passe reporterjobben i Kanal 4, og jeg er ikke like overbevist over den politiske skandalen som Kajsa utløser etter et tips. Den får for lite rom til å utvikle seg i forhold til hvordan den presenteres, og fisler ut i ingenting. Utro KrF-politikere er stort sett en utbrukt klisjé i krimbøker, men Teige byr på en vri som burde vært utnyttet mye bedre.  

Men uansett svakheter, Trude Teige har laget en spennende historie fra et annerledes miljø — et sykehjem — og har også skrevet en avslutning som griper fatt i leseren.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media