Gerilja-angrep fra lokalet

HALDEN (Dagbladet): - Det er ikke sikkert at du spiller køntri om du har på deg en cowboyhatt, søø, brøler gutta i Onkel Tuka, Østfold-bandet som har skapt sin egen musikksjanger: Geriljagress.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Og det er ikke bare bart og ragger-biler her i Halden lenger, søø, forteller gutta idet vi går ut fra «Konservativen». Et slitent hus fra 1700-tallet, som gutta har brukt som lokale for innspilling av videoen til «Henta av Gud». Vi må ut, for Dagbladet vil ha bilde av gutta ute i høstgatene.

Krise!

Bandets varemerke, mandolinen «Lille Mari», er selvsagt på plass på magen til Kjell Pop, som Kjell Johnsen aller helst vil bli kalt. Men plutselig er ikke selve grunnelementet for bluegrassen der lenger. Kjell Pop slår ut med armene. «Den lille gitaren» ligger på asfalten foran et totalt lamslått band. Den er brukket. Og dette skjer midt under innspilling av video og flere konserter for bandet.

- Bittert, men det er nå enda bra den knakk ved halsen, da, sier Nils Tempo, som Nils Olsen insisterer på å bli kalt. Mandolinens eier, Kjell Pop, sliter med å finne ord som kan beskrive følelsen godt nok, men han forsikrer at mandolinen skal repareres raskt. Allerede i morgen spiller bandet på Gamla i Oslo - som oppvarmingsband for Hedningarna. Og da skal «Lille Mari» være med - hel...

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer