Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Geriljaangrep mot abort-prestene

Bandet Onkel Tuka mener Børre Knudsen og Ludvig Nessa bør bli «Henta av Gud» - for å bli irettesatt. Men singelen til geriljagras-bandet provoserer ikke Knudsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Hvis det er en spådom at Gud henter oss, så er jo det veldig fint, mener den kjente abortmotstanderen Børre Knudsen.

- I Matteus 24. kapittel, vers 31 - heter det dessuten at «Han skal sende ut sine engler med basunens veldige røst, og de skal samle hans utvalgte fra de fire verdenshjørner, fra himmelbryn til himmelbryn». Og det er nok det bandet spiller på med coveret, sier Knudsen.

Han mener det er åpenbart at bandet har et nært forhold til Bibelen.

- Fornøyelig

Dagbladet sendte i singelcoveret via telefaks til Børre Knudsen, som for tida befinner seg i Jerusalem.

Han har altså ikke hørt låta, som blir spilt for første gang på radio i dag.

- Men det er fornøyelig at vi er med på coveret til et rockeband, sier Knudsen.

- Dessuten er dokkekroppen det samme symbolet som vi bruker. Det er fint at det norske folk blir minnet på abortsaken. Sånn sett kan dette være en slags plakat for saken, sier Knudsen, som verken har blitt kontaktet eller gitt tilatelse til å brukes på noe platecover.

- Det er vel en del av prisen man må betale for å være kjendis, menerBørre Knudsen.

Dommedag

- Onkel Tuka mener du og Ludvig Nessa bør bli hentet av Gud for å bli irettesatt - blant annet fordi dere gir både barn og voksne frykt?

- Det er klart at mye i Bibelen er sterk kost - og utfordringen er å fortelle dette på en slik måte at den ikke skaper angst.

- Fikser du og Nessa det?

- Virkeligheten vi forsøker å få fram er skremmende. Vi har ikke lov å lukke øynene for at ett av fem barn blir drept. Sånn sett blir vi en slags dommedagsforkynnere. For vi må jo skremme folk opp. Men sannheten er kort og godt skremmende.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!