Geriljakunstneren slo til igjen

Plasserte Guantanamo Bay-fange i Disneyland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Bare et par uker etter at han kapret overskrifter med sitt Paris Hilton-stunt, har Banksy slått til igjen.

I helgen plasserte han en dukke, ikledd oransje fangedrakt og hette over hodet, i Disneyland i California. Dukken stod plassert på Big Thunder Mountain Railroad i flere timer, før den endelig ble fjernet.

Det melder street art-bloggen Wooster Collective.

Guantanamo

En talsmann for kunstneren sier ifølge BBC at kunststuntet var ment for å sette fokus på tilstanden til Guantanamo-fangene på Cuba.

I begynnelsen av september gikk den britiske kunstneren inn i et titalls platebutikker i England, med en bunke plater under armen. Platene inneholdt hans egne remikser av Paris Hilton-låter, med titler som «Why Am I Famous?», «What Have I Done?» og «What Am I For?».

I tillegg hadde han skiftet ut coverbildet med et bilde som forestilte en toppløs Paris med hundehode. Banksy snek platene inn sammen med de ekte Paris-platene, og en rekke intetanende kunder kjøpte derfor hans skiver i stedet. Stuntet fikk mye oppmerksomhet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer