Geriljarapp

Likte egentlig 50 Cent bedre som singel.

CD: Som enhver kulturkjendis på Kunstnernes Hus i Oslo har også 50 Cent en vennegjeng han har lyst til å trekke fram i rampelyset. G Unit består dermed av sjefen sjæl, kompisen Lloyd Banks, Tennessee-gutten Young Buck og den fengslede Tony Yayo.

I kjølvannet av 50 Cents «Get Rich Or Die Tryin'» gir de nå altså ut «Beg For Mercy». Det er som å hoppe etter Wirkola. Likevel blir det ganske kjapt klart at G Unit som kompisgruppe har mer slagkraft enn kollegene i Eminems D12 og Nellys St. Lunatics.

På «Beg For Mercy» har 50 Cent og vennene hans tatt steget ut av klubben og tilbake til gatehjørnet. Og det med bransjebroilerne Dr. Dre og Eminems produksjonsmessige velsignelse.

Selv om albumet ikke har noen dansegulvhits som «In Da Club», er skiva likevel spekket med gateretorikk. Den skarpskårne «My Buddy» handler selvfølgelig om skytevåpen. Den fengende og elektrobarokke singelen «Stunt 101» er - snakker om sola! - produsert av D12s Denaun Porter (Kon Artis), og «I Wanna Get To Know You» er «Beg For Mercy»s svar på «21 Questions».

Men selv om vi kan høre at 50 Cent gliser mens han rapper, er det ikke helt det samme. Han er fortsatt rett på sak, men han er ikke nok rett på sak.

Dessuten forsvinner Lloyd Banks, Young Buck og Tony Yayo litt i forventningspresset.

Dermed må vi nok vente på 50 Cents neste soloalbum, som kommer i juni. For selv om G Unit egentlig står for «Guerilla Unit», spørs det om George W. Bush kommer til å erklære krig mot «Beg For Mercy».