Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Gert Nygårshaug lar sine tidligere romanfigurer møtes i en kriserammet verden

...og bakom truer skogene.

FOLKETS MANN: Gert Nygårdshaug har med sine dystopiske visjoner av vår tid fått hundretusener av lesere, trolig fordi han på vellykket vis kombinerer action og eventyr med en seriøs holdning til klimakrisen. Foto: Nina Hansen
FOLKETS MANN: Gert Nygårdshaug har med sine dystopiske visjoner av vår tid fått hundretusener av lesere, trolig fordi han på vellykket vis kombinerer action og eventyr med en seriøs holdning til klimakrisen. Foto: Nina Hansen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gert Nygårdshaug er en sprelsk forfatter. Han skriver med armer og bein, hjerte og hjerne. Han er langt fra noen språklig filigranskunstner. Snarere er han en grovsmed som meisler ut sine figurer med hammer og ambolt, så gnistene står.

For 29 år siden utga Nygårdshaug romanen «Mengele Zoo». Den kom i all stillhet på Solum forlag, ikke på Cappelen, som var forfatterens faste forbindelse. Et ytterst beskjedent utgangspunkt. Men boka vokste seg stor. I 2007 ble den i en leserkåring foretatt av Dagbladet og NRK valgt til «tidenes beste norske bok».

Katastrofer

I 1995 kom «Himmelblomsttreets muligheter» og i 2003 «Afrodites basseng». I 2011 kom «Chimera». Bøkene har til felles en dystopisk stemning, altså skildring av en verden som er rammet av mer eller mindre katastrofale kriser.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?