Anmeldelse: Gert Nygårdshaug, «Zoo Europa»

Gert Nygårshaug lar sine tidligere romanfigurer møtes i en kriserammet verden

...og bakom truer skogene.

FOLKETS MANN: Gert Nygårdshaug har med sine dystopiske visjoner av vår tid fått hundretusener av lesere, trolig fordi han på vellykket vis kombinerer action og eventyr med en seriøs holdning til klimakrisen. Foto: Nina Hansen
FOLKETS MANN: Gert Nygårdshaug har med sine dystopiske visjoner av vår tid fått hundretusener av lesere, trolig fordi han på vellykket vis kombinerer action og eventyr med en seriøs holdning til klimakrisen. Foto: Nina Hansen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Gert Nygårdshaug er en sprelsk forfatter. Han skriver med armer og bein, hjerte og hjerne. Han er langt fra noen språklig filigranskunstner. Snarere er han en grovsmed som meisler ut sine figurer med hammer og ambolt, så gnistene står.

For 29 år siden utga Nygårdshaug romanen «Mengele Zoo». Den kom i all stillhet på Solum forlag, ikke på Cappelen, som var forfatterens faste forbindelse. Et ytterst beskjedent utgangspunkt. Men boka vokste seg stor. I 2007 ble den i en leserkåring foretatt av Dagbladet og NRK valgt til «tidenes beste norske bok».

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/måned)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer