Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Get lansererer strømmetjeneste rett på boksen

... men bare med britiske drama- og krimserier.

BARE BRITISK: Kabel-tv-leverandøren Get lanserer nå strømmetjenesten Cirkus på sine bokser - en tjeneste som utelukkende inneholder britiskprodusert tv. Foto: Fra «Peaky Blinders»
BARE BRITISK: Kabel-tv-leverandøren Get lanserer nå strømmetjenesten Cirkus på sine bokser - en tjeneste som utelukkende inneholder britiskprodusert tv. Foto: Fra «Peaky Blinders» Vis mer

(Filtermagasin.no): Nettbaserte strømmetjenester som Netflix, Viaplay og HBO Nordic blir en stadig sterkere utfordrer til tradisjonell tv. Men fortsatt har tv-leverandører som Canal Digital, Altibox og Get et svært godt grep om det norske publikum - det er fortsatt ingen ting å si på folkets kjærlighet til linær tv-titting.

Mange kan likevel savne det beste fra to verdener i én og samme boks, noe Get i dag tar et begynnende grep om ved lansere en strømmetjeneste på sine tv-bokser.

Det er imidlertid ikke en av de innledende strømmetjenestene som fra og med i dag blir tilgjengelig for Gets 1,3 millioner kunder.

Inn fra sidelinjen kommer nemlig tjenesten Cirkus, som samler «det beste av britiske drama- og krimserier» - og bare det.

49 kroner måneden - Cirkus er «The Best of British TV», et underholdningsunivers med hele sesonger av de beste og mest populære britiske tv-seriene. Er du glad i velprodusert tv-underholdning fra de britiske øyer er Cirkus obligatorisk, sier Torbjørn Aamodt, produktdirektør i Get i en pressemelding.

Tjenesten, som fram til nyttår er gratis for alle Get-kunder (og 49 kroner måneden etter det) skal etter planen til enhver tid ha 300 timer underholdning tilgjengelig.

Først og fremst dreier det seg om tv-serier fra ITV - som nylig kom inn på eiersiden av Cirkus - men også andre produsenter som All3Media International, BBC Worldwide og Endemol Worldwide Distribution byr på britiskprodusert tv-innhold til tjenesten.

Bare britisk Blant seriene som er tilgjengelig ved lansering finner vi «Unge inspektør Morse», «Mord og Mysterier», «Døden kommer til Pemberley», «Poirot» og «Peaky Blinders».

Men bare britiske serier - er ikke det en smule smalt? Vi spør Gets kommunikasjonssjef Anders Bigseth:

- Cirkus har en avtale med de toneangivende britiske produsentene, og samler det beste i en pakke. Interessen for britisk drama og krim er veldig høy her i Norden, og Cirkus har i løpet av kort tid opparbeidet seg en sterk posisjon i andre markeder - så vi både tror og håper at dette er et tilbud som vil slå an, sier Bigseth til Filter.

- Hva med alle som liker, tja, amerikanske serier?

- Å leie serier hos oss er blitt utrolig populært. Mens DVD-salget falt med 35,6 prosent i fjor, vokste filmleietjenesten vår med 21 prosent. I dag leier mange av kundene amerikansk innhold fra blant andre Viaplay Film og C More Film, som vi også har avtaler med. Samtidig jobber vi hver dag på rettighetssiden for å øke tilbudet ytterligere, sier Bigseth.

300 timer Foreløpig er Cirkus - som i tillegg til ITV eies av innholdsselskapet Content&Co, medieadvokatgruppen Wiggin og det digitale produktdesigngruppen Ostmodern - lansert i Sverige og Finland.

Ifølge Anders Bigseth vil det til enhver tid ligge rundt 300 timers innhold tilgjengelig på Cirkus - ved lansering er det allerede 230 timer tilgjengelig.

- Innholdet vil være løpende oppdatert, der cirka 20 prosent av innholdet fornyes hver måned.

Ved lanseringen er Cirkus tilgjengelig på Gets bokser, men over nyttår vil den også være tilgjengelig på Gets apper, både i og utenfor hjemmet. Abonnementet er uten bindingstid.

• Besøk Filterguide.no for daglig oppdatert oversikt over nye filmer og tv-serier på strømmetjenestene.

Denne saken ble opprinnelig publisert på film- og tv-bloggen Filter.

Lik Filter på Facebook og få nyheter om film og serier servert rett i din newsfeed.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media