Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Get Together»

Jørn Hoel og Steinar Albrigtsen har laget en trivelig plate, men duoprosjektet kunne blitt enda mer vellykket.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er neppe tilfeldig at Hoels navn står først. Han inntar sjefsplassen på coveret, han er delaktig i flere låter enn Steinar, han har produsert (med Steinar som co-produsent) og den hese stemmen hans skjærer ofte igjennom på bekostning av Steinars sonore røst. To av musikerne er dessuten hentet fra Jørns band; Geir Sundstøl (gitarer m.m.) og Anders Engen (trommer m.m.), mens Øivind Madsen (bass) er med i Steinars band. Jørn og Steinar spiller akustiske gitarer ved siden av vokalen. «Get Together» er en blanding av coverlåter og eget materiale, og det er låtene de selv har skrevet som løfter plata over gjennomsnittet; Steinar og Tom Pachecos «Sacred Ground» og de fire Jørn har prestert sammen med R.C. Finnegan. Deres «I Don't Have Faith In Faith» er f.eks. en av de beste poplåtene jeg har hørt på lenge, og en garantert radiohit.

Så hvorfor planker de da låter som «Sweet Dreams» (Annie Lennox/Dave Stewart), Monkees-låten «I'm A Believer» (Neil Diamond) og Stephen Stills' «Love The One You're With» tett opp mot originalen?

Musikerne er rein førstesortering. Hadde Hoel & Albrigtsen i tillegg stolt mer på egne låtskriverevner, kunne dette blitt en knallplate.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!