Getaway Peoples pop-eventyr

CHICAGO (Dagbladet): Stavanger-mannen Per Kristian Ottestad går fra Kjell Magne Bondevik til hylende ungpiker i USA.

Etter å ha vært en av Bondeviks nærmeste samarbeidspartnere i organisasjonen Worldview Rights, opplever nå Ottestad og hans band Getaway People det reneste popeventyr i statene.

- Det kan virke som en kjempekontrast, men egentlig er det ikke så stor forskjell på å diskutere menneskerettigheter med Bondevik og å satse på en popkarriere i USA, sier Ottestad. Han var prosjektleder i Worldview samtidig som Bondevik var styreleder i organisasjonen. De to samarbeidet nært. Nå er Bondevik blitt suksessfull KrF-statsminister mens Ottestad er blitt til Boots, kul frontfigur i Getaway People som storkonsernet Sony Music satser nærmere 15 millioner kroner på i USA denne våren.

Rasisme og prostitusjon

- Å få oppleve denne storlanseringen er stort, sier Ottestad. Men han vil altså ikke være med på at det er et stort sprang fra hans tidligere liv i Worldview, som kjemper for blant annet ytringsfrihet og demokrati.

 - Jeg føler at det jeg driver med nå er direkte relatert til Worldview, sier Ottestad som skriver alle melodier og tekster i Getaway People.

 - «Does My Colour Scare You» handler om rasisme, «Limo» om prostitusjon og «She Gave Me Love» om at man ikke må gi opp håpet selv om man har passert 45 og mista håret. Jeg er en samfunnsengasjert person, og dette er bare en annen måte å få fram budskapet på, sier Ottstad.

Skrev Gp-vinneren

Som prosjektleder i World View sto Ottestad bak en rekke av organisasjonens arrangementer, deriblant Nobelkonserten. Nå er det imidlertid popmusikk på heltid for Ottestad.

 Ved siden av Getaway People, er Ottestad medanavarlig for Norges bidrag til den internasjonale Grand Prix-finalen. Sammen med David Eriksen har han skrevet «All I Ever Wanted (Was You)», som framføres av Lars Fredriksen. Ottestad er også mannen bak «Desire», radiohiten til jentetrioen Grace, et annet band som i disse dager opplever interesse fra platebransjen i USA. Ottestad har totalt skrevet fem låter på Grace-albumet som slippes før sommeren.

 Men Ottestad var popmann også før han møtte Bondevik. Duoen 2Brave fikk imidlertid en kort karriere.

 Getaway People er i øyeblikket på USA-turné. Bandets debutalbum, «The Getaway People», fikk terningkast fem i Dagbladet.