Getto-glamorøs

Jay Z, byr på en oppvisning i «getto-glamorøs» hipp-hopp.

Shawn Carter, alias Jay-Z, legger ikke skjul på at han er en av østkystens suverent største ræppartister. En allerede etablert suksesshistorie fra gettoen som nærmet seg Puff Daddy-status da den «Annie»-samplende «Hard Knock Life» erobret verden for et par år siden.

Og ja, den gode (?) ideen om å blande refreng fra utpreget hvite musikaler inn i like utpreget svart hipp-hopp fortsetter. Selvsagt er det skamløs «cash-in», men gjøres det på en like underholdende måte som den «Oliver!»-samplende «Anything», er det vanskelig å motstå en i utgangspunktet så søkt idé. Når hørte du sist liksom-cockney og brei Brooklyn-aksent i skjønn forening?

Ellers er det tøft produsert «jiggy» (kommersiell) hipp-hopp som råder. Den storkjefta og harry Jay-Z har hentet i eliteprodusenter som DJ Premier, Timbaland og Swizz Beatz. Alle leverer tøffe beats og nyplukkede samples på det som må være mannens beste album hittil.

Likevel: Styr unna tekstene på innercoveret - de var ikke verdt å trykke.

BEST: Jay-Z som under fjorårets Billboard-show ble kåret til årets beste ræppartist- har levert sitt hittil beste album, mener Dagbladets anmelder.