Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Ghost og Mastodon slår følge med Metallica til Oslo

Sonisphere blir svære greier.

TILBAKE TIL NORGE: Ghost spiller med Metallica på Valle Hovin til sommeren. Foto: Ester Segarra
TILBAKE TIL NORGE: Ghost spiller med Metallica på Valle Hovin til sommeren. Foto: Ester Segarra Vis mer

(Dagbladet): Onsdag ble det kjent at Metallica og Slayer spiller på Valle Hovin 1. juni. Det skjer når den omreisende festivalen Sonisphere for første gang kommer hit til lands.

Nå er det klart at konserten byr på flere gromband fra den harde delen av rockespekteret. De svenske spøkelsesrockerne Ghost, som nylig har gjort en rekke kritikerbejublede konserter her til lands, blir nemlig en del av pakka.

Bandet, som bare har holdt på siden 2010, opptrer med masker og pseudonymer og ikke oppgir sin egentlige identitet, er likevel en av storsatsingene til plateselskapet Universal Music. Metalekspert og NRK-programleder Asbjørn Slettemark kaller dem uten å mukke «briljante».

Med på billettkjøpet får fansen også Mastodon, feinschmeckermetalbandet fra Atlanta som kommer med sitt sjette album med progressiv sludgemetal i 2014. Bandet landa en femmer på terningen for sin innsats på Norwegian Wood i 2011, solgte ut Sentrum Scene i januar for snart to år siden og gjestet Bergen i sommer.

På toppen av kransekaka: Franske Gojira, som siden debuten i 2001 har levert en stødig strøm av teknisk, men langt fra umelodisk death metal og mer enn en gang blitt omtalt som framtidas metalband. «Fantastiske riff og rytmisk eleganse» mente Dagbladet deres siste album inneholdt.

Når det gjelder hovedbandet - altså Metallica - har de annonsert at de lar fansen bestemme settlista denne gangen. Det funker sånn at du får en epost fra bandet når du har kjøpt konsertbillett på nettet. Eposten gir deg mulighet til å stemme på dine favorittlåter, og på nettsida Metallica By Request kan du følge med på hvordan det går.

 

KOMMER OGSÅ: Bill Kelliher (t.h.), Brent Hinds og resten av gutta i Mastodon. Foto: Aleksander Andersen / Scanpix
KOMMER OGSÅ: Bill Kelliher (t.h.), Brent Hinds og resten av gutta i Mastodon. Foto: Aleksander Andersen / Scanpix Vis mer