Gi bort en bok

Mandag 23. april var verdens bokdag. 62 forslag til bokgaver kom inn til Dagbladet.no, som har valgt ut syv vinnere. Les om vinnerne!

Alt du trenger å gjøre er å begrunne hvorfor du vil gi bort akkurat denne boka til den du er glad i. En jury fra Dagbladet plukker ut de sju beste begrunnelsene og deler ut valgfrie bøker.

Selv vil jeg gi «Den store Gatsby» til min bror Lars som snart skal opp til eksamen artium. Han skal få Francis Scott Fitzgeralds mesterverk til atspredelse under eksamenslesing. Vi snakket mye om denne boka da vi var sammen i påska. «Den store Gatsby» er en fabelaktig fortelling fra New York i 20-åra. Historien er lagt til det dekadente miljøet på Long Island, der den mystiske Gatsby holder overdådige selskap for fiffen. Fitzgerald viser oss det skinnende Amerika, før han vender baksiden fram og illusjonene bryter sammen.

Norge deltar for femte gang i feiringen av Verdens Bokdag, som feires i 40 land. Opprinnelig et initiativ fra Unesco. Bokdagen bygger på en gammel tradisjon fra Barcelona der man samme dag hvert år setter byen i bokens tegn. Tradisjonen er å gi en rose og en bok til den man er glad i. Gi bort en bok du også!

Hilsen Unn Conrad Andersen,

ansvarlig Dagbladet /litteratur

Send inn ditt ønske!