Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Gi dem penger!

IDOLVINNEREN: Aleksander Denstad With var i lykkerus. Han hadde akkurat sunget en klokkeren versjon av den popfengende Idol-låta, «A Little Too Perfect», vist kritikerne at han så visst hadde publikumstekke, og stukket av med Idol-seieren. Han hadde armen rundt dama, og da Dagbladet spurte hva han skulle gjøre med premien, platekontrakten , svarte han: «Jeg skal gi Norge mine låter og min stil. Selv om det er SonyBMG som skal gi den ut skal det bli min plate. Vi skal prøve å få plata ut fort og svi mens jernet er varmt, men jeg finner nok ikke meg selv helt på den første plata».

SEIERSKOMMENTAREN til Aleksander underbygger påstanden om at Idol er best på tv. Problemene oppstår som regel etterpå . Aleksander vet at premiealbumet kommer til å være preget av hastverksarbeid, han vet at han ikke kommer til å få så mye kunstnerisk innflytelse, han vet at det er andre som kommer til å stikke av med royaltysjekken, og han vet at skiva sannsynligvis kommer til å bli slaktet av kritikerne. Det eneste han kan gjøre, er å fortelle folk at andrealbumet forhåpentligvis kommer til å bli bedre. Og håpe at fansen fortsatt henger med om to år.

NEPPE. Idolfansen er notorisk utro, og hvis du ikke leverer på første forsøk, ja da dropper de deg som en våt klut. Idol er det eneste realitykonseptet der førstepremien kommer med en besk bismak: det er ikke vinneren som bestemmer hvordan han skal benytte seg av premien. Det er SonyBMG. Og da er det ikke sikkert at man sitter igjen med så veldig mye når året er omme og platekontrakten har gått opp i røyk. Bare spør Kjartan Salvesen.

PÅ BLÅMANDAGEN i morgen kommer programskaperne til å gå i tenkeboksen for å finne ut hvordan de skal friske opp Idol-konseptet. Mitt forslag til dem er: Dropp platekontrakten, dra en Big Brother og gi vinneren en million i stedet. Da kan Aleksander enten lage drømmeplata si, eller stikke på verdensomseiling med Vivian. Og vi slipper å måtte forholde oss til nok et middelmådig Idolvinnerprodukt.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media