Gi meg en ærlig agurk

VGTVs «Agurknytt» har selv laget den desidert beste agurksaken denne sommeren. Og den blir umulig å toppe. Gratulerer.

AGURKTID: VGTVs «Agurknytt» er et godt eksempel på det Markus Gaupås Johansen i satirenettstedet 5080.no sier om at med at satiren har for gode kår i Norge.
AGURKTID: VGTVs «Agurknytt» er et godt eksempel på det Markus Gaupås Johansen i satirenettstedet 5080.no sier om at med at satiren har for gode kår i Norge. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Jeg har ikke klart å finne en (for meg) begripelig forklaring på begrepet «agurktid». Det er vel ikke nødvendigvis helt sannferdig, heller. Ivrige vikarer og et til dels heftig nyhetsbilde de siste sommerene med kriger og terroraksjoner har truet med å tømme begrepet for innhold. En vanlig arbeidshverdag kan være vel så agurkpreget. Som min helgevakt i Romerikes Blad for en del år tilbake.

Jeg skulle fylle lokalsida for Lørenskog dagen etter, og ble først sendt til et foredrag som viste seg å være helga etter. Så til en utstilling som hadde sin siste åpningsdag. Før jeg ble omdirigert til et olabilløp, hvor det var fire deltakere. Og en annen journalist fra Romerikes Blad. Det ble fyldig dekning. Vi ble enige om at hun skulle skrive hovedsaken, og jeg sidespalten - en enquete med deltakerne. Men fordi den ene deltakeren hadde kræsja såpass grundig og ydmykende at han ikke var tilsnakkendes, måtte jeg ta med et tilskuer også for at spalta skulle fylle plassen fra topp til bunn.

Antakelig ut fra denne logikken har VGTV i sommer lansert et nytt tv-konsept, «Agurknytt», hvor de har tatt for seg av lokalavisenes små og mellomstore nyheter. Kledd i dresser og kjoler sydd av stoff med agurkmønster, står de selvsikre VG-jyplingene og strutter av iver etter å, på uelegant vis, gjenfortelle det som for et nasjonalt publikum framstår som tåpelige uvesentligheter. Det er vel omtrent dette Markus Gaupås Johansen i satirenettstedet 5080.no mener med at satiren har for gode kår i Norge.

«Agurknytt» fikk tidligere i sommer et velplassert spark på leggen av Erik Werner Andersen i Østlands-Posten, og siden har agurkmenneskene i VG forsøkt å rette sitt skarpe søkelys mot større medieaktører. For eksempel Dagbladet og Side2.no, som hadde en sak om at Martine Sjøhaug fra Paradise hotell hadde operert silikon i brystene.

Men hva gjør VG når de skal presentere denne satiriske genistreken på front? Jo, de lager tittelen: «Paradise-Martine: Derfor tok jeg silikon». Sammen med et lettkledd bilde. Satiren satte seg fast et eller annet sted på vei fram til fronten, og nådde ikke fram. Dermed har «Agurknytt» selv laget den desidert beste agurksaken denne sommeren. Og den blir umulig å toppe. Gratulerer.

Skrive til oss? Send innlegg her

Tekstlengde:

  • Kronikk: 5000 tegn
  • Hovedinnlegg: 3600 tegn
  • Underinnlegg: 2800 tegn

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer